В НУНС готові відмовитись від недоторканості навіть в опозиції

Вівторок, 16 вересня 2008, 20:25

Лідер партії "Наша Україна" В’ячеслав Кириленко вважає, що всі депутати мають підтримати скасування депутатської недоторканості.

Про це Кириленко заявив, коментуючи позитивний висновок КС щодо змін до Конституції в частині скасування депутатської недоторканості, передає прес-служба НУНС.

"Сьогодні відкрито шлях до скасування депутатської недоторканості й ми послідовно будемо вимагати внести зміни до Конституції України у цій частині", - заявив Кириленко.

"Ми зробили все можливе, щоб цей законопроект пройшов перший етап у парламенті і потрапив на висновок до КС, тепер ми так само наполегливо будемо вимагати його підтримки депутатами усіх фракцій", - підкреслив він.

Кириленко нагадав, що під час дострокових виборів ініціативу президента Віктора Ющенка та "Нашої України" підтримали всі політичні сили, які зараз перебувають у стінах парламенту.

"Тепер, коли КС нарешті дав позитивні висновки щодо запропонованих змін до Конституції, кожен народний депутат, незважаючи на фракційну приналежність, має підтримати скасування депутатської недоторканості", - наголосив Кириленко.

"Незважаючи на те, що робота наших депутатів в опозиції до прокремлівської більшості буде непростою, "Наша Україна" одностайно підтримає скасування депутатської недоторканості", - наголосив він.