В Російському МЗС заплутались, чи знають про розрив із Грузією

Вівторок, 2 вересня 2008, 16:42

У МЗС Грузії увечері у вівторок раднику-посланнику Андрію Смазі була передана нота з повідомленням про розрив дипломатичних відносин між двома країнами.

"На мій погляд, це ще одна помилка з грузинської сторони, яка ніяк не сприяє врегулюванню проблеми, що існує тут", – сказав Смага журналістам після церемонії вручення ноти.

"Із середи посольство Росії в Грузії перестає функціонувати як посольство", – зазначив він, додавши, що "далі юристи обговорять, коли співробітники посольства і члени їхньої родини повинні залишити країну, вирішити всі майнові і господарські питання".

"Не думаю, що це буде довго продовжуватися", – сказав він.

До останнього моменту посольство Росії в Грузії продовжувало роботу.

Після припинення дипвідносин Грузії і Росії в Москві залишаться працювати три грузинських дипломати – консул і два віце-консули.

Всі інші грузинські дипломати, що зараз працюють у грузинському посольстві в Москві, повернуться в Тбілісі, повідомили в МЗС Грузії.   

У той же час, офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко заявив, що у російському МЗС заявили, що не одержували офіційних документів від Грузії про розрив дипвідносин, але вважають, що такий крок Тбілісі не сприятиме цивілізованому діалогу.

"Сьогодні ми вже кілька разів зв'язувалися з нашим послом, що працює в Тбілісі. Він у ході останньої розмови сказав, що дотепер ніяких офіційних документів, тобто повідомлень від грузинської сторони щодо розриву дипломатичних відносин, ми не одержували", - сказав Нестеренко.

"Цей крок не йде на користь виходу з грузинською стороною на цивілізований діалог, на обговорення всіх тих питань, що зараз для обох сторін становлять взаємний інтерес", - сказав Нестеренко, коментуючи намір Грузії розірвати дипвідносини з Росією.

Він сказав, що таке рішення вдарить по громадянах Грузії, що знаходяться на території РФ, по людям, що знаходяться в змішаних шлюбах, представникам бізнесу й інших представників грузинського суспільства.

"Новости-Грузия", "Інтерфакс-Україна"