Янукович уже розуміє, що "приречений" іти у президенти

П'ятниця, 5 вересня 2008, 13:15

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович усвідомлює, що "буде приречений" балотуватися на посаду президента на наступних виборах глави держави.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання, чи має він наміри балотуватися в президенти наприкінці 2009 року.

За словами Януковича, відповідне рішення повинен ухвалити з'їзд партії, який відбудеться з цього приводу перед початком виборчої кампанії.

"Це рішення приймається на з'їзді. Але моя точка зору – я приречений буду йти по тому шляху, але вирішувати буде з'їзд", - заявив лідер Партії регіонів.

Янукович також ухилився від відповіді на запитання, чи потрібна йому буде така нецікава посада у зв'язку з прийняттям Верховною Радою низки законів, що суттєво обмежують повноваження президента.

"Ми виступали і виступаємо за те, щоб модель управління була парламентсько-президентська і іншої моделі ми не бачимо. Що стосується сьогоднішньої ситуації в парламенті, вона регулює законами нині діючі положення Конституції", - сказав він.

"Реакція (секретаріату президента на прийняття цих законів) зрозуміла. Бо ніхто не збирався виконувати нині діючу Конституцію і ніхто не збирався працювати за законом", - зауважив Янукович.

"Тому що звичний стан – це в кого більше сили, той і правий. А ми пропонуємо, щоб врешті-решт верховенство права назавжди запанувало на всіх рівнях", - додав він.