Тимошенко набрехала, що оскаржила указ Ющенка?

Вівторок, 14 жовтня 2008, 15:06

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що її політична звернулася до КС з приводу неконституційністі указу президента про розпуск парламенту.

Про це вона заявила у вівторок під час прес-конференції.

"Депутати нашої фракції звернулися до суду, щоб довести, що указ президента є незаконним. Ми звернулися і до суду адміністративного, і до суду конституційного", - заявила Тимошенко.

"Ми звернулися до всіх судів, бо вважаємо, що указ виданий з порушенням конституції і на догоду тих, хто хоче сьогодні зруйнувати уряд, зруйнувати парламент і довести країну до політичного відчаю", - додала прем’єр.

Водночас, Українській правді стало відомо, що блок Тимошенко не звертався до КС на предмет відповідності основному закону указу президента про розпуск ВР.

За словами джерела, БЮТ звернувся з приводу тлумачення 90 статті Конституції про те, чи лишається ВР правомочною після оприлюднення указу про розпуск парламенту.

Друге питання, з яким БЮТ звернувся до КС, стосується норми закону про вибори, за якою виборчі комісії формуються представниками коаліції та опозиції на паритетних засадах.

БЮТ просив розтлумачити КС, як визначити, хто є представником коаліції, а хто – опозиції після розпаду самої коаліції.

"Жодного звернення з приводу неконституційності указу про розпуск парламенту не було", - додало джерело.

Як відомо, навесні 2007 року, коли президент розпускав Верховну Раду минулого скликання, Партія регіонів подавала до КС подання про неконституційність указу голови держави про дострокове припинення повноважень парламенту.