Мороз після гарбуза від КПУ сватається до Черновецького?

Вівторок, 21 жовтня 2008, 13:09

У СПУ розглядають можливість створення передвиборчого блоку з партією Леоніда Черновецького.

Одним із прихильників об'єднання з мером Києва на політраді 16 жовтня виступив Мороз, пише видання "Сейчас".

"Він не проти співробітництва з Черновецьким. Було помітно, що йому цікавий такий варіант блокування. На якому рівні - вже інша справа", - розповів виданню член політради СПУ Степан Бульба.

За словами соціаліста, ідея блокування з Черновецьким імпонує керівникам київських партійних організацій СПУ, зокрема першому секретареві міськвиконкому СПУ Юрієві Зубку.

Достатньо серед соціалістів і супротивників такого об'єднання. "Я не уявляю, як ми будемо об'єднуватися з Черновецьким", - заявив завідувач ідеологічним відділом СПУ Михайло Коропатник. – "Він банкір, а ми соціалісти. Щораз Черновецький говорить, що він правих поглядів, а ми ж - лівих. З ідеології спільне в нас лише те, що піклуємося про соціально незахищених киян. От і усе. Що ми будемо говорити виборцям?".

На союз з Черновецьким СПУ підштовхує і секретаріат президента, думає екс-соціаліст Євген Філіндаш.

За його версією, це ще одна інтрига Банкової проти Тимошенко: Черновецький проведе в парламент соціалістку Валентину Семенюк-Самсоненко - технічного кандидата на президентських виборах, яка і буде створювати скандали навколо нинішнього прем'єра.

Секретаріат президента фінансово "надихає" морозівців пікетувати Кабмін, критикуючи Тимошенко, розповіло "Сейчас" джерело в СПУ.

Директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран заперечує таку можливість:

"Якби Банкова намагалася створити з Черновецьким блок, то за допомогою перевірених людей глави СП Віктора Балоги з "Єдиного центра", - міркує політолог. - Закарпаття дало б цьому блокові 100-150 тис. голосів. Київ дав би 300 тис. голосів, - заявив Таран. - Залишилося б набрати 300 тис. по Україні, що не проблема. Команда Черновецького знає багато способів, як уплинути на симпатії виборців".

Що ж стосується президента Ющенка, то він навряд чи пробачив Морозу антикризову коаліцію, що забрала в нього майже всі повноваження, вважає політолог.