Янукович видає бажане за дійсне щодо Тимошенко?

П'ятниця, 21 листопада 2008, 09:44

Голова Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко вважає маловірогідною відставку уряду Юлії Тимошенко на даний момент.

На думку політолога, лідер Партії регіонів Віктор Янукович видає бажане за дійсне, стверджуючи, що у парламенті ведуться переговори не лише про нового спікера, а й про відставку уряду, передає "Німецька хвиля".

За словами Фесенка, ані комуністи, ані блок Литвина зараз не голосуватимуть за відставку уряду, бо це може реально наблизити дострокові парламентські вибори, а цим політичним силам брати участь у них ризиковано, тим більше, що Володимир Литвин є "реальним претендентом" на крісло спікера.

"Вони будуть критикувати уряд. І їм це вигідно, але знайдуть аргументи, аби залишити Тимошенко на посаді прем’єра", - каже експерт.

Фесенко вважає, що зараз не можливо створити будь-яку коаліцію і це дає час для урядування Тимошенко.

"Зараз Партії регіонів буде важко, чи навіть неможливо створити коаліцію навколо себе. Бо коаліцію можуть створити лише фракції, а зі своїми прихильниками вони не можуть утворити парламентську більшість. Представники Єдиного центру не рахуються, бо вони не фракція", - зазначив він.

"Це одна з передумов нинішньої патової ситуації у Верховній Раді. Тому що відсутність більшості у фракції НУ-НС не дає можливість створити будь-яку коаліцію", - наголосив Фесенко.