Тимошенко хоче в НАТО, але є аспекти

П'ятниця, 6 березня 2009, 12:22

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна шукає шляхів приєднання до НАТО, однак є певні аспекти.

Про це вона сказала в інтерв’ю французькій газеті "La Croix", відповідаючи на питання, чи прагнутиме Україна вступу до ЄС та НАТО після звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка.

"Звичайно. Шлях на консолідацію наших відносин з ЄС об’єднує українське суспільство. Це справа всіх міністрів, не лише міністра закордонних справ", - наголосила вона.

"Щодо НАТО, треба врахувати кілька аспектів. Для початку той факт, що Україна не може залишатись поза великими системами безпеки", - зазначила вона.

"Але у нас є дві перешкоди. Це відсутність єдності серед громадян: лише 30% українців підтримують вступ до НАТО... До того ж є відсутність єдності серед європейських країн щодо вступу України в альянс. Потрібен діалог з Німеччиною і Францією з цього питання", - наголосила Тимошенко.

Говорячи про відносини з Росією, Тимошенко зазначила, що не потрібно шукати конфронтації, бо потрібна "певна гармонія в енергетиці, як і в співпраці в індустріальному секторі".

"В наших інтересах шукати гармонію в трикутнику Європа-Україна-Росія, це те, що до речі, відповідає політиці ЄС", - наголосила вона.