Депутатам цього тижня не до президентських виборів

Понеділок, 1 червня 2009, 13:11

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що цього тижня парламент не розглядатиме питання щодо призначення дати президентських виборів.

"Ми домовились, що це буде на наступному тижні, оскільки профільний комітет має розглянути відповідну постанову", - сказав він журналістам по завершенню погоджувальної ради в понеділок.

Він нагадав, що вніс до парламенту проект постанови щодо необхідності адаптації виборчого законодавства перед президентськими виборами.

"Дата очевидна для всіх – це 17 січня. Разом з цим я пропоную визначитись з терміном, до якого треба підготувати нову редакцію закону про вибори президента. Зокрема я пропоную скоротити виборчий термін на місяць. А також в ньому передбачено доручення кабміну і ЦВК щодо створення реального реєстру виборців, бо ви прекрасно розумієте, що на цих виборах ставки будуть вищі за життя", - зазначив Литвин.

Відповідаючи на питання, як він ставиться до ініціативи обрання президента у парламенті в контексті розробки нового тексту Конституції БЮТ і Партії Регіонів, Литвин в чергове наголосив:

"Якщо забрати у народу останнє право – буде погано. Разом з тим питання полягає в тому, які повноваження будуть мати президент, уряд, ВР, а головне, як вони цими повноваженнями будуть користуватися".