Депутати не встигнуть переписати Конституцію до виборів президента?

Вівторок, 9 червня 2009, 13:26

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що депутатам не вдасться внести зміни до Конституції до президентських виборів.

Про це він сказав у вівторок журналістам після погоджувальної ради.

За його словами, окрім того, що проекти змін до Конституції мають бути зареєстровані (з підписами 150 депутатів), вони мають бути передані до профільних комітетів і отримати їх висновки.

"Тому думати, що це одномоментний акт – не серйозно. Тим паче, що серйозність моменту прийняття змін до Конституції полягає в тому, що не можна діяти методом кавалерійської атаки. Тому, якщо елементарно дотримуватися регламенту, то процедура не дозволяє до президентських виборів відповідні зміни", - зазначив Литвин.

Коментуючи зрив переговорів БЮТ і ПР, Литвин зауважив, що політичні сили не збиралися об’єднуватися задля подолання економічної кризи.

"Сьогодні є очевидним, що ніхто не збирався здійснюватися практичну роботу для того, щоб підтримати країни і людей, поєднавши зусилля. Бо в процесі взаємних звинувачень у розвалі домовленостей не фігурує жодного питання економічного або соціального плану. А виключно йдеться про те, що домовленості йшли до останнього у плані пошуку гарантій від взаємної зради", - зазначив спікер.

"Висновок напрошується один – будуть далі пропонувати те, що пропонували до цього часу, але вже з інших позицій, коли поміняється статус", - додав він.