Ющенко затвердив підготовку України до членства в НАТО

П'ятниця, 7 серпня 2009, 13:14

Президент Віктор Ющенко затвердив національну програму на 2009 рік з підготовки України до набуття членства у НАТО.

Це визначено його указом про затвердження річної національної програми на 2009 рік з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору, підписаним 7 серпня цього року.

Це зроблено з метою забезпечення реалізації "нового етапу співробітництва" між Україною та НАТО відповідно до рішень, прийнятих на засіданнях комісії Україна – НАТО 4 квітня 2008 року у Бухаресті та 3 грудня 2008 року у Брюсселі, створення належних умов для ефективного виконання пріоритетних завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України та підготовки її до набуття членства в НАТО.

Кабінету міністрів указом доручається: розробити та затвердити у місячний строк план заходів з виконання у 2009 році Річної національної програми; подати до 1 грудня 2009 року проект такої програми на 2010 рік та в подальшому подавати проекти річних національних програм на наступні роки до 1 грудня року, що передує плановому.

Центральним органам виконавчої влади, іншим держорганам, відповідальним за виконання завдань Річної нацпрограми, доручено щокварталу до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, подавати Кабміну та Національному центру з питань євроатлантичної інтеграції України звіти про стан виконання плану заходів з виконання у 2009 році Річної національної програми для дальшого інформування президента.

Держкомітету телебачення та радіомовлення за участю Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Міністерства закордонних справ, інших держорганів, відповідальних за виконання завдань Річної національної програми, доручається забезпечити регулярне інформування громадськості про хід та результати виконання у 2009 році Річної національної програми.

При цьому указ президента від 2 березня 2009 року "Про Цільовий план Україна – НАТО на 2009 рік у рамках Плану дій Україна – НАТО" втрачає чинність.

Указ від 7 серпня набирає чинності з дня опублікування, крім статті 5, яка набирає чинності одночасно з актом Кабміну про затвердження плану заходів з виконання у 2009 році Річної національної програми.