Соціологи вже скоротили розрив між Януковичем і Тимошенко до 2%

Середа, 4 листопада 2009, 16:01

Більшість громадян України вважають, що майбутнім президентом України повинен бути чоловік.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеукраїнською соціологічною службою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, 73,2% респондентів висловили думку, що президент повинен бути чоловіком, 22,9% віддають перевагу президенту-жінці.

Симпатії опитаних, які висловили готовність віддати свій голос у випадку президентських виборів найближчим часом, розподілилися таким чином:

За лідера Партії регіонів Віктора Януковича мають намір проголосувати 27,8%, за прем'єра Юлію Тимошенко - 21,7%, за лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка - 9,8%.

Замикають п'ятірку лідерів спікер Володимир Литвин (5,8%) і нинішній президент Віктор Ющенко (4,8%).

Електоральні симпатії щодо претендентів на другий тур були розподілені так: у випадку виходу у другий тур Тимошенко і Януковича, 37,6% респондентів мають намір віддати свій голос за лідера "регіоналів", 35,4% - за прем'єра.

Якщо у другому турі будуть брати участь Тимошенко і Яценюк, то вони можуть претендувати на 31,4% і 27,2% голосів виборців відповідно.

За умови виходу у другий тур Януковича і Яценюка, ці кандидати можуть розраховувати на підтримку 36,6% і 30,4% виборців відповідно.

Результати опитування свідчать, що більшість респондентів остаточно визначилися з вибором кандидата в президенти: 49,2% - однозначно, 38,9% - скоріше так.

Раніше в пресі писалося про те, що керівник Всеукраїнської соціологічної служби Микола Михальченко є близьким до Володимира Литвина.

Опитування проводилося з 23 жовтня по 1 листопада в 16 регіонах України.

У соцдослідженні взяли участь 2477 респондентів з урахуванням населеного пункту, статі, віку, освіти. Ймовірна похибка становить до 2%.