Литвин вже передумав вводити "сенсорний палець" Яценюка?

Середа, 9 березня 2011, 17:37

Спікер Володимир Литвин пропонує провести дискусію навколо введення у дію наступного пленарного тижня нової системи для голосування у сесійній залі парламенту.

 Про це він сказав під час офіційного візиту до Республіки Хорватія, повідомляє УНІАН.

 Литвин зазначив, що депутати повинні голосувати особисто, як того вимагає Конституція України.

 Він наголосив, що якби це рішення залежало виключно від нього, воно було б прийняте уже завтра.

 За його словами, "аби не створювати додаткове напруження, питання впровадження цієї системи вивчають юристи у правовому контексті та спеціалісти - у технічному".

 Литвин заявив, що у разі потреби відповідний проект постанови Верховної Ради України буде внесено за його підписом невідкладно.

 Він запропонував повернутися наступного пленарного тижня до дискусії щодо впровадження цієї системи, аби вийти на рішення, щоб депутати голосували особисто.

 "Це необхідно зробити незалежно від того, скільки членів фракції за ким стоїть, це не індульгенція, щоб не виконувати Конституцію. У цьому питанні потрібно поставити крапку", - вважає Литвин.

Як відомо, минулого тижня Литвин пообіцяв з наступного тижня ввести у дію модернізовану систему "Рада" для забезпечення персонального голосування депутатами.

Водночас представник Партії регіонів Володимир Макеєнко заявив, що модернізована система для голосування "Рада" не буде введена у дію.

Ініціатором системи "Рада-3" був Яценюк за часів свого спікерства у 2007 році.

Система передбачає особисте голосування депутатів за принципом "сенсорний палець".