Опозиція обіцяє блокувати Київраду, якщо виборів не буде

Середа, 20 березня 2013, 10:18

Якщо Партія регіонів не підтримає призначення виборів у Києві, то опозиція заблокує Київраду з 2 червня.

Про це написав депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Влада боїться виборів у Києві. Якщо Партія регіонів не підтримає вибори Київради та київського міського голови, то опозиція з 2 червня заблокує Київрада, і вона все одно не зможе прийняти жодного рішення", - написав депутат.

"Київрада має працювати п'ять, а не сім з половиною років, і це очевидно для всіх, крім "регіоналів", - додав він.

У той же час, депутат від Партії регіонів Олександр Стоян в ефірі 5 каналу зазначив, що для Партії регіонів вигідні вибори у Києві, але навряд чи вони відбудуться 2 червня.

"Партії регіонів вигідні ці вибори, тому що я думаю, що у Попова високий рейтинг. Але опозиція наполягає - вибори мера і вибори до місцевої ради. Ми підтримаємо вибори в принципі, але нехай Конституційний суд розтлумачить - чи це будуть вибори позачергові, на 2 роки, або це вибори чергові на 5 років", - цитують Стояна "Коментарі".

"Кличко хоче знову поєднати посаду і мера і голови КМДА, і вибори він хоче в два тури. Такий варіант може бути, але тоді потрібно поміняти закон, а якщо міняти закон, ми, безумовно, не вийдемо на дату 2 червня", - додав "регіонал".

Як відомо, у середу першим питанням Верховна Рада має розглянути проект постанови про призначення виборів київського міського голови та депутатів Київради на 2 червня.

У той же час 48 депутатів від Партії регіонів направили в Конституційний суд подання із проханням розтлумачити терміни виборів в місцеві органи влади.

Як заявив "регіонал" Олександр Єфремов, його фракція проголосує за постанову про вибори в Києві 2 червня у першому читанні і буде чекати вердикту Конституційного суду, після якого і буде прийнято остаточне рішення.