"Регіонали" тягнутимуть з рішенням по виборах три тижні

Вівторок, 19 березня 2013, 22:09

Партія регіонів пропонує проголосувати в першому читанні постанову щодо призначення дати виборів у Києві й почекати ухвалення рішення Конституційним Судом з цього питання.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Ми ухвалили рішення, щоб не загальмовувати процесу, - проголосувати в першому читанні (проект постанови щодо призначення дати виборів у Києві), потім, я сподіваюся, що протягом трьох тижнів ми отримаємо відповідь від суддів Конституційного Суду, і в нас буде відкритий шлях для подальшої роботи", - сказав він.

Політик нагадав, що 48 депутатів Партії регіонів направили до КС звернення, в якому просять роз'яснити, як проводити вибори в Києві та в які терміни.

"Щоб потім не вийшло так, що хтось ці вибори програє і скаже, що ці вибори проводилися не згідно із законом, тому я програв", - роз'яснив Єфремов.

При цьому він наголосив, що фракція ухвалила рішення підтримати в першому читанні проект постанови про призначення виборів у Києві, "щоб нас не звинувачували в тому, що ми хочемо зірвати вибори".

"Ми дуже сподіваємося, що судді Конституційного Суду розглянуть це питання і дадуть відповіді. Як тільки ми ці відповіді отримаємо, ми визначатимемося остаточно щодо ухвалення рішення про вибори", - сказав Єфремов.

Як відомо, 19 березня до КС надійшло подання 48 народних депутатів стосовно тлумачення низки положень Конституції та закону про місцеві вибори, що стосується місцевих виборів у Києві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News