У Миколаєві відмовилися показувати альманах про "Межигір'я"

Вівторок, 18 червня 2013, 12:00

Миколаївський кінотеатр "Мультиплекс" в останній момент, 17 червня, відмовився надати зал для показу документального альманаху "Відкритий доступ".

Про це у вівторок повідомляє сайт "Преступности.НЕТ".

Альманах складається з п'яти новел про те, як рядові українці за допомогою закону "Про доступ до публічної інформації" домагалися вирішення своїх проблем. Серед короткометражок в альманах входить новела "Межигір'я", в якому, як відомо, проживає президент Віктор Янукович.

Демонстрація та обговорення альманаху в Миколаєві запланована на 19 червня.

Презентувати миколаївцям "Відкритий доступ" приїдуть телеведучий Андрій Куликов, глава громадської організації "Центр UA", екс-глава секретаріату президента Віктора Ющенка Олег Рибачук, Наталя Соколенко, журналістка і активістка руху "Стоп цензурі" і Аліса Рубан, керівник напрямку доступу до публічної інформації ГО "Центр UA".

З кінотеатром "Мультиплекс" домовилися про оренду залу ще 15 червня. У понеділок, 17 червня, в момент, коли агентство вже здійснювало оплату послуг оренди залу, менеджер кінотеатру подзвонив і, вибачаючись, повідомив, що в Києві керівництво кінотеатру заборонило демонструвати альманах.

Про причини зміни свого рішення в кінотеатрі сказали так: "Щоб не було жодних проблем".

На даний момент організатори підшукують нове місце для демонстрації альманаху.

Як відомо, подібна ситуація з показом "Відкритого доступу" відбувалася в Одесі та Донецьку.