Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі клуб відмовився показувати фільм "Відкритий доступ"

Середа, 17 квітня 2013, 16:53

В Одесі власники Коворкінгового простору на Грецькій, 1а, передумали надавати приміщення для показу документального альманаху "Відкритий доступ", мотивуючи тим, що фільм – про політику.

Про це пише кінознавець, журналіст, учасник рухів "Стоп цензурі" й "Чесно" Аксинья Куріна у блозі на "Українській правді".

"У п'ятницю ввечері в Одесі у приміщенні Коворкінгового простору на вул. Грецькій мав відбудуться показ документального-фільму альманаху "Відкритий доступ" і дискусія за участю журналістів Сергія Лещенка, Мустафи Найема й Тетяни Даниленко. Однак годину тому менеджмент відмовився надавати приміщення, мотивуючи що це політика", - написала вона.

Куріна вбачає в цьому доказ того, що "громадянське суспільство набирає силу й стає усе більш впливовим".

"Ми однаково покажемо фільм у вашому чарівному місті. Одесити, порадьте залу на 70 місць", - звертається вона до громадян.

"А полохливим власникам і менеджерам я раджу продовжувати в тому ж дусі, сахатися власної тіні й дути на холодну воду", - зазначає кінокритик і додає, що "рабська свідомість провокує відповідну поведінку".

Журналіст Мустафа Найем у своєму Facebook назвав цю ситуацію "черговим маразмом часів Віктора Януковича".

"Малодушність – не вада, а фільм ми усе одно покажемо. Тож, панове одесити, будемо вдячні за будь-яку допомогу в пошуку приміщення на 70 місць на найближчу п'ятницю, 19 квітня. До речі, сам фільм – п'ять новел – про доступ до публічної інформації", - наголосив він.

Координатор заходу – Аксинья Куріна

"Коворкінговий простір на Грецькій, 1а" позиціонує себе як соціальний клуб і місце для заходів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування