На охорону Майдану відкрили справу: заважали журналістам Захарченка

Четвер, 9 січня 2014, 18:35

Міліція порушила справу за "перешкоджання журналістської діяльності" кореспонденту каналу "112" на Майдані Незалежності.

Про це повідомляє прес-служба київської міліції.

Як повідомляється, журналіст нібито став свідком того, як охорона не дала якомусь чоловіку зривати плакати з ялинки.

Коли охоронці затримали молодика і повели його у Дім профспілок, затисли його "в кутку і, судячи по звуках, наносили йому удари, викрикуючи образливі фрази".

Коли журналіст розпочав фіксувати цей інцидент на відео, чоловіки в масках зробили йому зауваження і заборонили зйомку.

"Навіть коли він представився працівником ЗМІ, вони продовжили виштовхувати його з залу засідань, висмикнули шнур мікрофону, хапали та виривали з рук його планшет. Все, що відбувалося було зафіксовано на камеру планшету", - йдеться в повідомленні.

Дану подію було зареєстровано в Шевченківському РУ ГУМВС України в місті Києві. Слідчим відділом райуправління наразі розпочато кримінальне провадження за ст. 171 ККУ: "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

За заявою журналіста також розпочато кримінальне провадження щодо нанесення тілесних ушкоджень невідомому чоловіку.

Як відомо, у середу канал "112", який пов'язують з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, повідомляв про побиття волонтерки охороною Майдану.

Жоден інший канал зв'язатись із волонтеркою не зміг. Та й самого фонду, на який нібито працювала активістка, за інформацією опозиційних нардепів не існує.

Комендант Майдану Арсен Аваков у розмові з "Українською правдою" тоді заявив, що вважає усі подібні заяви та справи – технологією влади для дискримінації Майдану.

Українська правда