Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штаб спротиву: міліція займається розпіареною провокацією

Середа, 8 січня 2014, 14:26

Міліція відзвітувала про відкриття кримінального провадження за заявою жінки, яка стверджує, що її пограбували "охоронці євромайдану". У Штабі національного спротиву заявляють про провокацію.

Згідно з повідомленням ВЗГ ГУМВС, 31 грудня 2013 року до Шевченківського районного управління столичної міліції звернулись "волонтери одного з благодійних фондів".

Заявниці повідомили, що невідомі особи, які назвалися "охороною євромайдану", завели їх до приміщення будинку Профспілок та відібрали у них скриньки з грошима, документи та особисті речі.

"Після цього одну з дівчат силою кинули у підземний перехід. Іншій представниці благодійного фонду молодики нанесли тілесні ушкодження, порвали одяг та познущалися з неї, провівши її частково оголеною через Майдан Незалежності та вигукуючи образливі вислови", - розповідають в МВС.

Інформацію про подію внесли до Єдиного обліку. За словами міліції, судово-медична експертиза встановила у потерпілої забої м’яких тканин та гематоми.

Слідчий відділ Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві розпочав кримінальне провадження за ознаками пограбування. За скоєння цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, зазначили в МВС.

У свою чергу в Штабі національного спротиву вважають цю справу добре розпіареною провокацією.

Про це в коментарі "Українській правді" сказав Арсен Аваков.

За його словами, був лише факт, коли жіночка намагалася збирати гроші нібито на потреби Майдану, але охоронці акуратно вивели її за периметр.

Аваков повідомив, що міліція у середу приходила до Будинку профспілок "оглянути місце події".

У Штабі національного спротиву розцінили це як "абсолютно провокативну дію".

За словами Авакова цим питанням зараз займаються генерали Андрій Кожем'якін (депутат від Батьківщини) і Микола Паламарчук (УДАР).

Як відомо, досі не встановлено, хто віддав наказ силового зачищення Євромайдану 30 листопада. Жодному "беркутівцю" не пред’явлено підозру у вчиненні злочину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування