У Лаврова заявили, що російські ЗМІ в Україні "дискримінують"

П'ятниця, 12 вересня 2014, 15:34

Міністерство закордонних справ Росії називає дискримінацією і "викоріненням інакомислення" заборону на в'їзд деяких російських журналістів в Україну і на ретрансляцію телеканалів.

Про це говориться в коментарі МЗС Російської Федерації у зв'язку з "обмежувальними заходами української влади у відношенні російських ЗМІ".

"На Україні триває систематичне "викорінення інакомислення". Одним зі способів для цього, вочевидь, є припинення найменших виливів об'єктивної інформації й уведення тотальної цензури", - заявляє МЗС РФ.

На думку російських дипломатів, із цією метою Служба безпеки України вирішила заборонити 35 працівникам провідних російських ЗМІ в'їзд на територію країни.

"Раніше Національна рада з питань телебачення й радіомовлення підготувала список, що містить імена 49 громадян Росії, яких українські силовики пропонують оголосити винними в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі й пропаганді війни", - зазначає МЗС РФ.

"Крім того, на території України заборонена ретрансляція 15 російських телеканалів. Представники МВС України й Нацради з питань телебачення й радіомовлення відкрито заявляють про те, що цей список буде розширюватися", - нагадує відомство.

Російські дипломати переконують, що в Україні "фактично введено мораторій на критику на адресу чинної влади".

"Схоже, подібними діями Україна прагне "ділом" довести свою "прихильність базовим європейським цінностям", - іронізує МЗС РФ.

"Російська сторона рішуче засуджує ці відверто дискримінаційні заходи й очікує, що світове співтовариство й спеціалізовані організації дадуть свою принципову оцінку рішенням українських силовиків, які грубо порушують права людини, включаючи право на свободу вираження думки", - заявляють там.