Путіну обмін заручниками піде на користь перед виборами - Кучма

П'ятниця, 2 лютого 2018, 15:46

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що напередодні президентських виборів у Росії обмін утримуваних осіб був би корисний для чинного російського президента Володимира Путіна.

Про це він сказав у коментарі журналістам у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Кучма зазначив, що на наразі на процес обміну впливають, окрім іншого, "кремлівські списки" та майбутні президентські вибори в РФ.

"Мені здається, що напередодні виборів такий гуманітарний акт був би корисний і для президента Російської Федерації", - сказав він.

За його словами, на сьогодні ніхто не скаже, коли відбудеться черговий обмін, оскільки переговори відбуваються "не дуже активно", але є сподівання, що це станеться до березня цього року.

"І я все-таки думаю, що обмін до березня місяця обов'язково буде. Ну, принаймні, мені так хотілося б, і усім нам хотілося б", - зазначив Кучма.

Український представник в ТКГ додав, що це залежить від багатьох чинників, і найголовніший із них - це позиція російської сторони.

Раніше повідомлялося, що 27 грудня 2017 року відбувся обмін утримуваних осіб і додому повернулися 73 заручники, які перебували у полоні бойовиків.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що в ОРДЛО ще залишаються заручниками ще 103 особи.

Як відомо, обмін заручниками не відбувався вже близько 15 місяців.

Обмін "всіх на всіх" виявився неможливим, тому домовилися про частковий пропорційний обмін.