Геращенко просить відгукнутись журналістів, яких обстріляли на Донбасі

Середа, 7 березня 2018, 11:28

Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко звернулася до військових журналістів, які потрапляли під обстріли бойовиків, розповідати їй про ці факти, щоб донести інформацію до Ради Європи та ОБСЄ.

Про це вона написала у Facebook.

"Як Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуаціі на Донбасі зіштовхнулася ось з якою проблемою: в нас й досі не ведеться моніторинг обстрілів журналістів в зоні війни, порушень права журналістів на професію з боку терористів, які обстрілюють українські території", - заявила Геращенко.

За її словами, внесок українських військових журналістів у висвітлення російської агресії є "надзвичайним й ще не до кінця оціненим".

"Я впевнена, що їх фото і відео будуть ще слугувати доказами в міжнародних судах, під час наших позовів проти РФ. Але це неправильно, що й зараз на всіх міжнародних майданчиках ми не піднімаємо тему обстрілів журналістів, поранень і вбивств", - зазначила вона.

"Тут один депутат держдуми РФ, який незаконно вїхав на окупований Донбас, три дні кричить в російських пропагандистських ЗМІ, що його обстріляли ЗСУ. А наших й віськових, й цивільних, й журналістів в зоні війни обстрілюють щотижня. Й дивно, що ті теми ми не піднімаємо на міжнародному рівні", - додала уповноважена президента.

Геращенко заявила, що планує це виправити і попросила всіх військових журналістів, які потрапляли під обстріли в зоні конфлікту, надати їй інформацію: де, коли, за яких обставин вони потрапляли під обстріл.

Вона запевнила, що разом із міністерством закордонних справ зробить  усе можливе, аби донести ці факти до ОБСЄ і РЄ.

Раніше повідомлялося, що минулої доби, попри оголошене перемир’я, агресор провів 3 прицільних обстріли позицій Збройних Сил України. У результаті загинув український військовослужбовець.