Гройсман – Раді: Я залишаюся працювати

П'ятниця, 13 липня 2018, 11:54

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що залишається на посаді і закликає усі політичні сили об’єднуватися попри наближення виборів.

Про це він сказав із трибуни Верховної Ради після завершення години запитань до уряду в останній день поточної сесії.

"Хочу подякувати парламенту за вчорашнє рішення, яке об’єднало зал. Фактично ми завершили формування антикорупційної інфраструктури. Комусь це може подобатися, комусь ні – але це вимога, перш за все, українського суспільства", – сказав Гройсман.

Він сказав, що це також сигнал про те, що Україна робить кроки до побудови справедливої держави.   

"Коли я говорив, що готовий скласти повноваження прем’єр-міністра – це не був блеф, це була моя життєва позиція. Якщо ми робимо цей крок, ми можемо претендувати на довіру людей. А якщо ні – то тоді ми маємо робити відповідні висновки", – сказав Гройсман.

"Я залишаюся працювати з вами разом. І думаю, що за наступні 15 місяців ми зможемо багато зробити правильних речей, щоб зробити Україну багатшою. У нас є насичені плани і багато запитів від українського суспільства", – заявив він

Одним із головних завдань він назвав боротьбу з тіньовими схемами.

"Нову сесію ми маємо присвятити зміцненню національної економіки, економічному зростанню і формуванню якісного майбутнього", – сказав прем’єр.

"Я розумію, що розпочинається у нас виборча кампанія. Але я думаю, що поки кандидати будуть змагатися у цій залі, ми маємо демонструвати абсолютну згуртованість щодо прийняття правильних державницьких рішень. І можливо це зробити вперше", – заявив Гройсман.

"Багато хто прогнозує, що у виборчий період парламент не працює. Але і на цей раз у нас є можливість сказати про те, що ми служимо не виборам, а служимо виборцям. Незалежно від того, в якому періоді ми працюємо", – додав він.

Прем’єр зазначив, що викликів дуже багато. "Я переконаний, що ми можемо дати на них чітку відповідь", – зазначив він.

При цьому Гройсман нагадав, що на завершення каденції доведеться звітувати – і він хоче чесно дивитися людям в очі.