Комітет Ради підтримав ідею Парубія збільшити кількість членів ЦВК

Вівторок, 18 вересня 2018, 13:36

Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя рекомендував народним депутатам підтримати за основу і в цілому законопроект, яким пропонується збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17.

Про це повідомив журналістам у вівторок член правового комітету, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Олександр Черненко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рекомендували підтримати", – сказав він.

Крім того, за словами Черненка, комітет також рекомендував народним депутатам підтримати направлення до Конституційного суду президентського законопроекту про внесення змін до Основного закону в частині закріплення курсу України на інтеграцію в ЄС і НАТО.

Як повідомлялося, голова парламенту Андрій Парубій зареєстрував законопроект №9090, яким пропонує збільшити кількість членів ЦВК з 15 до 17 осіб.

Спікер переконаний, що в разі прийняття парламентом у вівторок його законопроекту, оновити склад ЦВК можна буде вже в четвер, 20 вересня.

Як повідомлялось, президент Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз. Для внесення змін до Конституції необхідно щонайменше 300 голосів у парламенті. Перед цим законопроект має отримати висновок Конституційного суду на відповідність Основному закону країни.

Верховна Рада має намір 20 вересня розглянути в першому читанні зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО.

Читайте також: "ЄС і НАТО на вибори: чому конституційна ініціатива Порошенка може обернутися пшиком";

"Шкоди не буде, користь можлива: що насправді змінять "євроатлантичні норми" у Конституції".