Сенцов: Моя печінка розкладається, нирки забились

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 21:18

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов, якого погрозами примусового харчування росіяни змусили відмовитись від голодування, у листі сестрі Наталі Каплан описав свої проблеми зі здоров’ям.

Про це Каплан розповіла "Громадському".

Сьогодні Сенцов заявив, що з 6 жовтня припинить голодування через те, що російські тюремники мають намір годувати його примусово.

У листі до сестри політв'язень детально описав, які проблеми зі здоров’ям він наразі має. У бранця Кремля, серед іншого, розкладається печінка, а його нирки забились і тому можуть відмовити.

"У серці почалась аритмія з ішемією, нирки забились і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилась і почала розкладатись, кишечник, мозок — там все. Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище", - написав Сенцов.

З огляду на важкий стан Сенцова, Міністерство закордонних справ України надіслало Міністерству закордонних справ Росії ноту з вимогою допустити українських і міжнародних лікарів до українського режисера, якого утримують в російській колонії.

"Як важко читати листа Олега Сенцова... Стан критичний. Вимагаємо від РФ допустити українського консула та лікарів. Вимагаємо його звільнення", - написала у Twitter речниця українського МЗС Мар'яна Беца.

Раніше адвокат політв’язня розповів, що російські лікарі пообіцяли Сенцову, що зроблять з нього овоч, якщо він не відмовиться від голодування.