Ексміністр енергетики через суд домігся відновлення своєї справи про брехню в декларації

Вівторок, 2 березня 2021, 16:10

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала ухвалу про закриття кримінального провадження щодо ексміністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика про брехню в декларації та призначила новий розгляд справи.

Джерело: пресслужба ВАКС

Деталі: 2 березня за результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги захисників, скасувала оскаржувану ухвалу та призначила новий розгляд у Вищому антикорупційному суді кримінального провадження щодо обвинуваченого.

Зазначається, що рішення набрало законної сили та може бути оскаржено до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня його постановлення.

Що передувало: 24 листопада 2020 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра енергетики і вугільної промисловості України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України".

Справу закрили через рішення Конституційного суду, яким була скасована відповідальність за цей злочин.

Насалику інкримінували замовчування у декларації фінансового зобов'язання в 1,2 млн доларів, яке він не вказував з 2015 до 2018 року.

Разом із тим, сам Насалик заперечував проти закриття справи, наполягаючи на продовженні судового розгляду задля свого виправдання.