Верещук пообіцяла перевірити рішення РНБО після призначення міністром

Вівторок, 2 листопада 2021, 13:05

Народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Верещук заявила, що хоче провести аудит рішень РНБО в разі свого призначення міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Джерело: Укрінформ, посилаючись на коментар Верещук у кулуарах парламенту

Пряма мова: "Один із моїх перших кроків буде проведення аудиту законопроєктів і законів, які мають діяти, але чомусь не діють, усіх рішень РНБО, які введені в дію указами президента, а також стратегії.

Я буду робити все, як мене вчили в Академії державного управління. Ми будемо формувати задачі і ставити дедлайни".

Деталі: Народна депутатка додала, що насамперед ідеться про "Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території". Згідно з інформацією на сайті Офісу президента, стратегію було ухвалено 11 березня на засіданні РНБО й затверджено 24 березня указом президента.

Більша частина із запланованих заходів у ньому належить до повноважень МінТОТ, з яких 9 кроків повинні бути виконані до кінця 2021 року. 

Передісторія:

  • Як дізнались журналісти "Української правди", найближчим часом Верещук планують призначити міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 
  • 1 листопада чинний міністр Олексій Резніков подав заяву про відставку за власним бажанням. За даними джерел "Української правди", команда президента хоче призначити Резнікова на посаду міністра оборони замість Андрія Тарана.