ГУР повідомив про результати роботи таємного проекту "Black Box"

Понеділок, 5 червня 2023, 11:20

Головне управління розвідки повідомило, що спільний таємний проєкт ГУР, Фонду "Повернись живим" та блогера Ігоря Лаченкова "Black Box" уже завдав російським загарбникам збитків на суму понад 700 мільйонів доларів.

Джерело: ГУР у Telegram

Дослівно розвідка: "Лише протягом останнього місяця він завдав окупантам збитків на понад 700 мільйонів доларів. Результати роботи "Black Box" можна побачити на багатьох об’єктах окупантів, які знаходяться як на тимчасово окупованій, так і на ворожій території".

Деталі: У ГУР уточнили, що протягом квітня-травня роботу проєкту окупанти помітили "у логістичних центрах, транспортних вузлах, в місцях скупчення військової техніки і живої сили та на інших цілях".

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов пояснив, що наразі можливо оприлюднити лише цю частину інформації про "Black Box". За його словами, проєкт працює над:

  • зниженням наступального потенціалу ворога,
  • деморалізацією бойового духу окупантів
  • та прийняттям ними своєї поразки у  війні.

Передісторія:

  • У грудні 2022 року фнд "Повернись живим" разом із блогером Ігорем Лаченковим повідомили, що зібрали 230 мільйонів на "Black box" для Головного управління розвідки.
  • За даними розвідки, з початку 2023 року в рамках проєкту акумулювали вже понад 270 мільйонів гривень. У ГУР підкреслили, що це дало змогу завдати суттєвих збитків оборонному сектору ворога та зменшити кількість його військ, які мали поповнити окупаційний контингент.