Працівник СІЗО визнав недбалість при конвоюванні Гуменюка, коли той ніс вибухівку

Субота, 4 травня 2024, 13:25
Працівник СІЗО визнав недбалість при конвоюванні Гуменюка, коли той ніс вибухівку
ІГОР ГУМЕНЮК. ФОТО ОЛЕКСАНДРА БЕССАРАБА

Молодший інспектор держустанови "Київський слідчий ізолятор" не здійснив обшук обвинуваченого Ігоря Гуменюка з роздяганням та обшуком його особистих речей, після чого той підірвав вбиральню в будівлі суду.

Джерело: "Судовий репортер" із посиланням на вирок від 19 квітня

Деталі: Працівник СІЗО пішов на угоду зі слідством та повідомив, що не провів обшук обвинуваченого Гуменюка, вивів його з камери і передав представникам судової варти Національної гвардії.

Реклама:

Як наслідок, обвинувачений виніс не менше шести саморобних вибухових пристроїв.

Вибухівку Гуменюк ввів у дію в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва, при спробі втечі і загинув сам, а також заподіяв тілесні ушкодження середньої тяжкості старшому інспектору ГУНП та легкі тілесні ушкодження заступнику начальника відділу КОРД.

У судовому засіданні прокурор повідомив, що між ним та працівником СІЗО укладено угоду про визнання винуватості. Сторони домовилися про 2 роки позбавлення волі умовно.

ВІДЕО ДНЯ

На засіданні також стало відомо, що він відшкодував матеріальну шкоду в 169 тисяч гривень. Загальна сума збитків по кримінальному провадженні складає 500 тисяч гривень. Сума ділиться на трьох обвинувачених працівників СІЗО.

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: