Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді зарєстрували перший законопроєкт, який прирівнює корупцію до держзради

Середа, 30 серпня 2023, 12:08
У Раді зарєстрували перший законопроєкт, який прирівнює корупцію до держзради

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо прирівняння корупції до держзради на воєнний час. Його автори – нардеп Дмитро Разумков та його об'єднання в Раді, хоча кілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив, що подасть в парламент всій законопроєкт про корупцію-держзраду.

Джерело: нардеп Дмитро Разумков у Facebook, нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram

Дослівно Разумков: "Команда "Розумної політики" зареєструвала законопроект №9659, яким ми доповнюємо Кримінальний кодекс статтею 111-3 і прирівнюємо покарання за корупцію до покарання за державну зраду на час воєнного стану. Корупціонерам світитиме 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна".

Реклама:

Деталі: Разумков заявив, що справами будуть займатися НАБУ, САП і Вищий антикорупційний суд, а не СБУ.

За його словами, через СБУ чинна влада зможе тиснути на своїх політичних опонентів і прикривати власні корупційні справи.

Нардеп заявив, що у законопроєкті пердбачено, що до відповідальності можна буде притягнути кожного топ-посадовця і чиновника середньої ланки. Зокрема, нардепа, прем’єра, урядовця, Офіс президента і самого президента.

ВІДЕО ДНЯ

Кілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив, що хоче подати до парламенту законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час.

Водночас, Разумков та його об'єднання у ВР випередило президента. 

Железняк зазначив, що законопроєкт від Разумкова щодо цього питання є першим зарєстрованим у Раді, тому за регламентом президентський буде розглядатися альтернативний і тільки протягом 14-ти днів після закону від нардепів.

Також, за словами Железняка, у законопроєкті Разумкова залишили заставу як альтернативу.

За словами Разумкова, заставу залишили, тому що її відсутність може стати "лазівкою для корупціонерів, як розвалити справу у нас (є рішення КСУ) та у ЄСПЛ".

Нагадаємо: 

  • 27 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що має намір подати законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: