Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військових ЗСУ планують забезпечити халяльним і кошерним харчуванням

Четвер, 2 листопада 2023, 11:35
Військових ЗСУ планують забезпечити халяльним і кошерним харчуванням
Арсен Жумаділов, ФОТО уп

Державний оператор тилу працюватиме над тим, щоб у військових, які потребують особливого харчування через релігійні погляди, з’явилась халяльна і кошерна їжа. 

Джерело: керівник Державного оператора тилу Арсен Жумаділов в інтерв’ю "Українській правді" 

Пряма мова: "Коли я служив, мене не запитали, чи є якісь особливі потреби (щодо харчування – УП). Тому гадаю, що агрегованих даних про те, скільки потрібно халяльної, кошерної і вегетаріанської їжі, напевно, немає.

Реклама:

Але ми маємо говорити не про кількість, а про підхід, про те, що ми поважаємо всіх військовослужбовців: якщо людина мобілізувалася, ми як держава маємо зробити все залежне від нас, щоб забезпечити її потреби. 

Відповідно, навіть якщо це кілька сотень або кілька тисяч (військовослужбовців, що потребують специфічної їжі – УП), все одно варто цим займатися. Я не бачу якогось суттєвого здорожчання цієї історії в товарному сенсі".

Деталі: За словами Жумаділова, Державний оператор тилу виступає за те, щоб меню для військовослужбовців розробляли не лише начпроди військових частин, а й дієтологи та нутриціологи, бо це, на його думку, є "більш ефективною практикою".

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: 

  • Міністерство оборони створило "новий інструмент" для закупівель продуктів Збройним силам - агентство "Державний оператор тилу", яке запрацює на повну з 1 грудня.
  • Гендиректором ДП "Державний оператор тилу" призначено Арсена Жумаділова. Він сподівається зробити з агенції ключового оператора тилового забезпечення ЗСУ, з прозорими тендерами, плануванням і перевіркою якості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: