10 серпня 2021

Архів

Публікації

"Гладив, притискав, ліз під одяг": актора Володимира Талашка звинувачують у домаганнях. Мінкульт почав розслідування

Народний артист України, викладач Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені Карпенко-Карого Володимир Талашко опинився у центрі секс-скандалу.

Проблемні борги банків: як швидке зменшення частки непрацюючих кредитів може стати проблемою для всіх

Рівень проблемних кредитів в банківській системі зменшується. Проте не все так позитивно виглядає для державних банків, на які приходиться 70% всіх "поганих" кредитів системи. Хто у кінцевому підсумку заплатить за все?

Прем'єрка з Придністров'я: чим цікава соратниця Санду на чолі уряду Молдови

Тандем Маї Санду та Наталії Гаврилиці нині отримав шанс втілити свої обіцянки. Однак і відповідальність, що лягла на їхні плечі – неабияка.

Найбільший іноземний кредитор України Річард Дітц: Ми не розуміємо, куди йде країна

Пройшовши Аргентину в 1997-му, Росію в 1998-му, Грецію у 2012-му, він спробував заробити і в Україні: вклав гроші в "зелену" енергетику та боргові зобов'язання. Але щось пішло не так. (рос.)

Бесарабський прорив: як поромна переправа змінила правила гри на кордоні

Рівно рік тому, 10 серпня, в Одеській області запрацювала поромна переправа через Дунай "Орлівка – Ісакча". На перший погляд, цілком локальна подія. Однак насправді – явище національного масштабу, унікальне одразу з кількох точок зору.
інтерв'ю

Більше тропічних ночей та менше снігового покриву. Що буде з кліматом України наступні 50 років – розповідає Світлана Краковська

Що означають висновки вчених для простих смертних? Чи можна уповільнити кліматичну кризу? І як ця криза зачепить українців у найближчі 50 років? Читайте про це в інтерв'ю Світлани Краковської для "Української правди".
Колонки

"Квіти України". Рятівна операція чи загроза міжнародному іміджу?

Карантинний провал Національної поліції

Як би вас позбавили майна в 1917 році

Передчуття газової війни

Навіщо публічній людині адвокат?

Біометан для регулювання енергосистеми України

Новини
23:53
відеоНа білоруському телебаченні показали "інтерв'ю" з дівчиною Протасевича
Державний канал "Білорусь 1" показав коментарі Софії Сапеги, знятої з рейсу Ryanair у травні разом із колишнім головним редактором опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романом Протасевичем, яка нібито вважає, що спецслужби Білорусі не причетні до посадки літака.
23:25
У Німеччині 8500 пацієнтам могли вколоти фізрозчин замість вакцини
У місті у Фрисландії, що на півночі німецької землі Нижня Саксонія, понад 8500 осіб могли отримати уколи з фізрозчином замість справжньої вакцини від коронавірусу.
23:02
"Ми зробимо усе, щоб відновити теплі стосунки": Red Bull просить вибачення у киян
Компанія Red Bull Україна попросила вибачення у жителів Києва через ранковий дрифт на Софійській площі – вони обіцяють усе повернути до стану, який був раніше.
22:44
Коаліція в Польщі розвалюється через звільнення віцепрем’єра
Прем’єр-міністр Польщі на тлі політичного скандалу вирішив звільнити з уряду лідера партії-партнера по коаліції, віцепрем’єра Ярослава Говіна, чим наблизив коаліцію до розпаду.
22:28
"Шахтар" пробився до плей-офф раунду Ліги Чемпіонів
Донецький "Шахтар" пробився до плей-офф раунду кваліфікації Ліги Чемпіонів. У матчі-відповіді 3 раунду відбору "Шахтар"з рахунком 2:1 здолав бельгійський "Генк". Перший матч в Бельгії також завершився перемогою "гірників" з рахунком 2:1.
22:16
фото, оновленоДрифт на Софійській: прокуратура вилучила автомобілі
Шевченківська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом подій на Софійській площі та вилучила автомобілі з несанкціонованих зйомок.
21:57
Новини економіки: ціни на автогаз, програма "5-7-9", Фірташ і надра
21:42
Alyona Alyona: Нам сказали, що знімають відео до Дня Незалежності
Реперка Альона Савраненко (Alyona Alyona), яка була пасажиром автівок під час скандального дрифту на Софійській площі, заявила, що її команді сказали про те, що відеоролик знімають до Дня Незалежності України, а її задача була просто кататися.
21:28
фотоФонд держмайна здасть в оренду частину замку в Кам'янці-Подільському
Фонд держмайна оголосив аукціон з оренди пам’ятки архітектури національного значення в Кам’янці-Подільському - частини Руської брами XVI ст. з баштами та укріпленнями, що знаходяться на балансі Національного історико-архітектурного заповідника "Кам'янець".
21:12
Новини 10 серпня: дрифт на Софійській площі, функціонери на Олімпіаді
У Києві на Софійській площі без дозволу знімали рекламу, деякі тренери не змогли поїхати на Олімпійські ігри в Токіо через функціонерів — актуальні новини 10 серпня.
20:53
Офіційний курс: гривня зміцнилась до долара і євро
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 4 копійки, встановивши його на 11 серпня на рівні 26,76 гривні.
20:39
Лукашенко обіцяє відповідь на санкції США, Канади та Британії
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду розробити комплекс додаткових заходів проти санкцій, які ввели країни світу проти його режиму.
20:27
Німеччина погодила фонд відбудови після повеней на 30 млрд євро – ЗМІ
Німецький федеральний уряд та уряди земель погодили створення національного фонду для відбудови постраждалих від руйнівних повеней регіонів на суму 30 мільярдів євро.
20:11
інфографіка"Доступна іпотека 7%": банки видали 680 кредитів на 575 мільйонів
Станом на 9 серпня уповноважені банки у рамках держпрограми "Доступна іпотека 7%" видали 680 кредитів на загальну суму 575,32 млн грн.
19:55
Ще один український футбольний клуб залишає єврокубки
"Колос" із Ковалівки завершив боротьбу у кваліфікації Ліги Конференцій.
19:41
Окупанти за добу 4 рази порушили "тишу", у ЗСУ троє поранених
Від початку доби, 10 серпня, зафіксовано 4 обстріли з боку російсько-окупаційних військ.
19:32
Поставки виготовлених у Китаї автомобілів Tesla на місцевий ринок впали на 69%
Поставки автомобілів Tesla китайського виробництва на місцевий ринок різко впали у липні - на 69%.
19:20
У Греції через лісові пожежі евакуюють ще 12 населених пунктів на Пелопоннесі
У зв’язку з лісовими пожежами повідомлення про необхідність евакуації отримали жителі ще 12 населених пунктів у гірській області Аркадія на Пелопоннеському півострові.
18:54
Керівництво Державної зернової компанії підозрюють у завданні збитків у сотні мільйонів
Нацполіція викрила зловживання керівництва Державної продовольчо-зернової корпорації у сотні мільйонів гривень – посадовці використовували неринкові тарифи страхування та проводили махінації з експортом.
18:34
фотоАнтарктичну станцію "Академік Вернадський" засипало снігом
Температура повітря опустилася до -12 C°, що при швидкості вітру понад 33 метри на секунду та вологості – 86% відчувається як -38 C°.
18:16
Ще три країни Європи підтвердили участь у саміті Кримської платформи – Кулеба
10 серпня ще три країни Європи підтвердили свою участь у першому саміті Кримської платформи.
17:55
Google знизить зарплату співробітникам, які постійно працюють з дому
Співробітники Google за допомогою калькулятора, який створила корпорація, можуть розрахувати, наскільки знизиться їхня зарплата при постійній роботі з дому.
17:39
оновленоМессі йде у французький клуб, вже прибув до Парижа
Зірка світового футболу Ліонель Мессі, який грав за іспанський клуб "Барселона", домовився про контракт із французьким клубом "Парі Сен-Жермен", стверджують інсайдери.
17:36
Фонд держмайна здає в оренду термінал "С" аеропорту "Бориспіль"
Фонд держмайна оголосив аукціон з оренди будівлі терміналу "С" і частини об'єкта "Дорога та майданчик біля терміналу "С", які перебувають на балансі аеропорту "Бориспіль" - стартова ціна 127,5 тис грн.
17:35
Окупанти поранили трьох військових на Донбасі
10 серпня збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", троє військових у лікарні.
17:22
Гривня стабільна на закритті міжбанку
10 серпня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,78 — 26,80 гривні.
17:21
Освітній омбудсмен: недопуск до роботи невакцинованих проти COVID-19 педагогів наразі незаконний
Водночас омбудсмен наголошує, що вакцинація проти COVID-19 є важливою для вчителів.
17:12
Поліція відкрила справу через дрифт на Софійській площі
Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" через скандальний дрифт для рекламного ролику Red Bull на Софійській площі. 
17:10
Фінансує тероризм: анульовано спецдозвіл Group DF Фірташа на користування надрами
Державна служба геології та надр позбавила Group DF спецдозволу на користування надрами Селищанского родовища титанових руд через кримінальне провадження бенефіціара групи Дмитра Фірташа щодо фінансування тероризму, дозвіл передали державній ОГХК.
17:09
Епідемічна ситуація в Україні поступово погіршується – KSE 
Поступове зростання захворюваності на COVID-19 триває в Україні четвертий тиждень поспіль. Рівень госпіталізацій уже перевищує виписки на 18%. 
16:58
Уряд продав держоблігацій на 2,7 мільярда гривень
На аукціонах з продажу облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) 10 серпня Міністерство фінансів залучило 2,7 млрд грн.
16:57
Вперше в Україну зі Швеції привезли оригінал Конституції Пилипа Орлика
В Україну зі Швеції вперше в історії доставили оригінал Конституції Пилипа Орлика, який експонуватиметься до 30-річчя незалежності.
16:31
"Уявіть таке у Ватикані": Ткаченко хоче штрафу за дрифт біля Софії Київської
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обурений зйомками екстремального водіння біля Софії Київської в центрі Києва і вимагає розслідувати, як вони стали можливими. 
16:00
Україна викликала до МЗС главу посольства Білорусі після заяв Лукашенка
Тимчасового повіреного у справах Республіки Білорусь в Україні Кіріла Камишева викликали до Міністерства закордонних справ України у зв’язку із заявами, озвученими Александром Лукашенком на пресконференції 9 серпня.
15:59
Марченко про "5-7-9": Ми працюємо, щоб оновити програму
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що завдяки програмі "5-7-9%" держава підтримала бізнес під час карантину і підкреслив, що у відомстві працюють над оновленням програми.
15:53
фото Нацбанк введе 5 нових монет до Дня Незалежності
Національний банк введе в обіг чотири пам’ятні та одну інвестиційну монету до Дня Незалежності.
15:45
Латвія ввела режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю
З середи, 11 серпня, і до 10 листопада у районах Латвії біля білоруського кордону буде діяти режим надзвичайної ситуації, постановив уряд Латвії.
15:44
TikTok став найбільш завантажуваним застосунком у світі – витіснив Facebook
Застосунок для відеоконтенту китайської компанії ByteDance – TikTok, став лідером за кількістю завантажень у світі за 2020 рік, а також єдиним у першій п’ятірці, який не є продуктом Facebook.
15:43
Фото, відеоСкандальний дрифт у центрі Києва: в машинах були Alyona Alyona і гонщик-чемпіон
Компанія Red Bull UA опублікувала фото та відео зі скандальних зйомок на Софійській площі: в машинах, які дрифтували, перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук. 
15:38
У МОН розповіли, які університети набрали найбільше бюджетників
Лідером за кількістю зарахованих на бюджет став Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського"
15:23
Рекорд за останні 30 місяців: у липні українці зареєстрували 55 тисяч іномарок з пробігом
У липні українці зареєстрували 54,5 тис розмитнених іномарок з пробігом - це рекорд за останні 30 місяців.
15:20
Україна відреагувала на контрмеморандум Росії до Міжнародного суду ООН
Україна не має сумнівів, що всі відповіді та аргументи, які Росія напередодні подала до Міжнародного суду ООН у своєму контрмеморандумі, суд визнає не обґрунтованими. 
15:18
відеоСБУ викрила диверсантів, які замінували авто підполковника спецслужби
Служба безпеки України викрила протиправну діяльність псевдоспецслужби так званої "ЛНР" на території, підконтрольній українській владі, зокрема, агентів, які планували підірвати співробітника СБУ і здійснити низку інших терактів в Україні.
15:13
Середня ціна автогазу у мережах АЗС досягла нового рекорду
Середня ціна автогазу у мережах АЗС 10 серпня досягла рекордних 17,35 гривень за літр (+ 13 коп/л до 9 серпня).
15:12
Одеському художньому музею пропонують дати ім'я Ройтбурда
Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко просить присвоїти Одеському художньому музею ім’я художника Олександра Ройтбурда, який керував цим музеєм до смерті.
14:51
Кількість земельних угод перетнула 5 тисяч: де продавали найбільше
На 9 серпня в Україні укладено 5206 угод в рамках ринку землі, який почав свою роботу з 1 липня 2021 року – першість тримають Полтавська та Харківська області.
14:50
Хто із спортивних функціонерів поїхав на Олімпіаду замість тренерів: список
Серед української делегації на Олімпіаді в Токіо було 15 так званих "спортивних функціонерів", водночас не всі спортсмени змогли поїхати зі своїми тренерами. 
14:42
фото Підозрювана у вбивстві Шеремета лікарка повернулася на роботу
Лікар і волонтер Юлія Кузьменко, підозрювана у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, вперше з грудня 2019 року приїхала на свою роботу, де розпочне відновлення практичних навичок.
14:34
"Спорт поза політикою: "слуги"-олімпійці заступились за Магучіх
Українські олімпійські призери та народні депутати від партії влади "Слуга народу" Жан Беленюк та Ольга Саладуха виступили на захист української атлетки Ярослави Магучіх, яка ортимала хвилю хейту після спільного фото з росіянкою Марією Ласіцкене на Олміпіаді в Токіо.
14:33
Гейтс після розлучення з дружиною опустився на 5 місце у рейтингу багатіїв
Американський бзнесмен, мільярдер Білл Гейтс опустився на 5 місце у рейтингу найбагатших людей світу після офіційного розлучення з дружиною Меліндою - з моменту розставання Гейтс передав колишній дружині акції на 5,7 млрд дол.
14:11
фото, відео Начальник Держпродспоживслужби Запоріжжя попався на хабарях – ДБР
Державне бюро розслідувань затримало у Запоріжжі начальника Держпродспоживслужби області за вимагання грошей у підлеглого.
14:00
Приватбанк виступає проти скорочення програми "5-7-9"
Приватбанк не підтримує заяви Форуму провідних міжнародних фінансових установ, членами якого є 12 міжнародних банків, що працюють в Україні, щодо можливого скорочення програми "Доступні кредити 5-7-9%".
13:59
Банки рекордно збільшили кредитування бізнесу у ІІ кварталі – НБУ
Банківський сектор у ІІ кварталі активізував кредитування, зокрема в корпоративному, іпотечному та споживчому сегментах, а також понад удвічі збільшив прибуток у річному вимірі.
13:52
відеоЗатримали "смотрящого" за рідним містом Зеленського
Служба безпеки України звітує, що провела масштабну спецоперацію із викриття одного з найвпливовіших злочинних угруповань Кривого Рогу. 
13:46
COVID у Києві: одужань у 5 разів більше, ніж нових хворих
За добу 9 серпня у столиці зареєстрували 167 нових хворих на коронавірус, дві людини померли, водночас подолали вірус 897 хворих.
13:45
Спека та грози: надзвичайники оголосили про погіршення погоди 
Вдень 11 серпня у південно-східній частині України очікуються грози, град та шквали вітру, надзвичайники оголосили "жовтий" рівень небезпечності. 
13:42
Чаус стверджує, що його хотіли вбити, але він ішов 50 км – і втік
Колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус стверджує, що його викрали у квітні з метою вбивства, але вбивство не змогли реалізувати, бо він втік.
13:14
Росія готується до розміщення ядерної зброї у Криму – Резніков
Україна занепокоєна намірами Російської Федерації розмістити ядерну зброю у тимчасово окупованому Криму.
13:13
Велика приватизація: Фонд держмайна затвердив радників для підготовки до аукціонів
Конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники Фонду держмайна, Мінекономіки та Мінфіну, затвердила перелік радників для підготовки об'єктів великої приватизації до аукціонів.
13:13
Шкарлет розповів, у якому форматі розпочнеться навчальний рік у школах
Навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичайному повноформатному режимі.
13:08
Суд визнав недійсним продаж акцій Промінвестбанку, що належали ВЕБ.РФ
Північний апеляційний госпсуд 5 серпня задовольнив позов російського Внєшекономбанку (ВЕБ.РФ) до Мін’юсту, біржі ПФТС і ФК "Фортіфай" та визнав недійсними результати аукціону з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку, які належали російському банку.
13:01
У Запоріжжі міська рада зібралася після півтора місяці блокування
У Запоріжжі 10 серпня відбувається сесія міської ради, чия робота була заблокована близько півтора місяця через конфлікт довкола звільнення міським головою Запоріжжя секретаря міської ради. 
12:43
Українським олімпійцям виплатять майже $2 мільйона призових
Українським спортсменам, які здобули медалі на Олімпійських іграх у Токіо, виплатять преміальні на суму 1,84 млн доларів.
12:41
ВідеоДрифтували на Софійській площі: міська влада звернулась до поліції
Невідомі без дозволу міської влади дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони на Софійській площі та знімали це все на відео. Міська влада вже звернулась до поліції щодо розслідування інциденту. 
12:37
У Кличка розповіли, як працюватимуть перепустки на проїзд під час можливого локдану
Столична влада розробила електронну систему для отримання спецперепусток у громадський транспорт на випадок посиленого карантину, з 10 серпня вона запрацювала у тестовому режимі.
12:30
Найкращий баланс довіри й недовіри у Разумкова, найгірший у Медведчука
Найбільше довіри серед політиків в українців мають президент Володимир Зеленський та голова Верховної Ради Дмитро Разумков.
12:22
У Литві сподіваються побудувати паркан на кордоні з Білоруссю за рік
Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте сподівається, що огорожу на кордоні з Білоруссю побудують за рік.
11:44
Курс валют на 10 серпня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
10 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,75 — 26,77 гривні.
11:40
Денісова: у школах ОРДЛО проводять військову підготовку та нав'язують російське православ'я
На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей функціонує 33 кадетських класи, де посилено вивчаються предмети військової підготовки та російського православ’я, а учні зобов’язані носити військово-кадетську форму.
11:39
інфографіка Президентський рейтинг: Зеленський випереджає суперників з відривом
Якби вибори президента відбувалися найближчим часом, то найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський.
11:36
Видобуток газу "Укргазвидобуванням" скоротився на 5,2% цьогоріч
Підприємство "Нафтогазу", "Укргазвидобування", за 7 місяців цьогоріч скоротило видобуток природного газу на 5,2%, лише у липні – на 4,8%.
11:35
таблицяЗ'явився новий рейтинг партій: найкращі шанси зберігають 4 політсили
Якби найближчим часом мали місце вибори до парламенту, найкращі шанси туди потрапити зберігають 4 політичні сили.
11:34
Українці майже однаково не довіряють росЗМІ, чиновникам, Верховній Раді та судам
Найбільше українці не довіряють ЗМІ Росії, українським чиновникам, Верховній Раді та судовій системі, найбільше довіру серед українських громадян мають Збройні Сили, волонтери та церква. 
11:14
SpaceX запустить супутник для показу реклами в космосі
Компанія Ілона Маска SpaceX та канадський стартап Geometric Energy Corporation планують запустити у космос супутник для трансляції реклами.
10:59
Наступ талібів: за три дні в Афганістані загинули десятки дітей
В Афганістані у запеклих боях між талібами та урядовими силами загинули щонайменше 27 дітей за три дні.
10:57
За зраду на користь ОРДО український військовий проведе 6 років у тюрмі
За допомогу країні-агресору та псевдореспубліці "ДНР" зрадник з лав армії проведе 6 років за гратами.
10:50
відеоНа Сицилії сталося виверження вулкана Етна
На італійському острові Сицилія в ніч на 9 серпня сталося виверження вулкана Етна.
10:38
США запровадили санкції проти трьох компаній з Росії
США запровадили санкції проти трьох компаній з Росії в рамках заборони на передачу і продаж Ірану, КНДР і Сирії технологій створення зброї масового знищення, а також засобів її доставки.
10:32
"Нафтогаз" представив новий тарифний план для населення
"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" з 9 серпня пропонує клієнтам підключитися до нового тарифного плану "Комфортний сезон", який передбачає можливість платити за газ рівними частинами щомісяця.
10:08
На грецькому острові Евбея триває гасіння лісових пожеж, вогонь поки не взяли під контроль
На другому за величиною грецькому острові Евбея триває гасіння лісових пожеж, вогонь продовжує поширюватися і локалізувати його поки вдалося лише частково.
10:06
До 2040 року 2/3 продажів автомобілів будуть припадати на електрокари – Bloomberg
У світі до 2040 року на електрокари припадатиме дві третини продажів всіх автомобілів.
10:06
Київ – лідер з COVID-вакцинації: уже зробили понад 1 млн щеплень
Столиця лідирує за темпом вакцинації проти COVID-19 – з початку кампанії у Києві зробили  1 007 513 щеплень.
09:52
У Португалії сім’я противників вакцинації протягом тижня померла від COVID-19
У Португалії троє членів однієї родини померли від коронавірусної хвороби протягом тижня після відмови від вакцини.
09:51
У Львові через аварію зупинились більшість трамвайних маршрутів
У Львові через аварію не працює більшість трамвайних маршрутів.
09:20
У Литві заявили, що потік дезінформації в липні виріс майже на 20%
Потік дезінформації про Литву у липні  в порівнянні з попереднім місяцем виріс більше, ніж на 20 відсотків.
09:18
Україна почала жити в борг у природи – Держекоінспекція
З 8 серпня українці почали використовувати більше ресурсів, ніж навколишнє середовище країни може відновити за рік.
09:13
COVID-вакцинація: в Україні повністю імунізовані понад 56 тисяч людей
За добу 9 серпня в Україні вакцинували проти COVID-19 140 008 людей: одну дозу отримали 83 697 осіб, повністю імунізовані – 56 311 українців.
08:57
Прем’єр Греції вибачився за помилки у боротьбі з пожежами
Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вибачився у понеділок "за будь-які слабкі місця", пов'язані з ліквідацією масштабних лісових пожеж, які знищили масиви лісових угідь та змусили до евакуації сотень людей.
08:56
Рада адвокатів рекомендує членам ВРП скласти повноваження
Рада адвокатів України закликає членів Вищої ради правосуддя подати у відставку.
08:42
У партії Меркель оцінили збитки від повені на заході країни в десятки мільярдів євро
Для подолання наслідків негоди у Північному Рейні-Вестфалії та Рейнланд-Пфальці необхідно 20-30 мільярдів євро.
08:36
За добу окупанти 9 разів відкривали вогонь на Донбасі
Протягом доби 9 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.
08:17
За добу в Україні - 781 новий хворий на COVID-19
Минулої доби в Україні виявили 781 новий підтверджений випадок COVID-19, 24 людини померли.
08:00
Головні новини понеділка і ночі: Меркель їде в Київ, вбивство українців у колонії ОРДО
Меркель приїде до Києва, бойовики вбили трьох українців у колонії ОРДО – актуальні новини 9 серпня.
07:35
ЗМІ: “Боко Харам” напали на військовий пост у Камеруні, четверо вбитих
Щонайменше три солдати були вбиті в результаті нападу бойовиків "Боко Харам" на військовий пост в Сагме в районі Крайньої Півночі Камеруну.
06:44
У серпні винищувачі НАТО в Балтійському морі супроводжували 11 літаків РФ
2-8 серпня винищувачі  повітряного патрулювання НАТО в країнах Балтії  тричі супроводжували  в міжнародному повітряному просторі військові літаки РФ в Балтійському морі – загалом мова йде про 11 літаків.
05:46
COVID-19: Найбільше нових хворих в США та Ірані
За добу 8 серпня у світі 522 885 людей захворіли на COVID-19.
04:47
Четверо людей загинули в лісових пожежах в Алжирі
Чотири людини загинули і троє отримали поранення в результаті лісових пожеж в гірських районах на схід від столиці Алжиру Алжира.
03:45
На сина Єлизавети II подали до суду — його звинувачують у насильстві
На британського принца Ендрю подали позов за те, що він нібито тричі зґвалтував жінку Вірджинію Джуффре (Робертс).
02:46
“Недоцільно”: У Німеччині хочуть згорнути безкоштовні тести на COVID-19
Законодавці в Німеччині хочуть припинити надавати безкоштовні тести на коронавірус в жовтні.
01:38
“Талібан” захопив ще дві столиці афганських провінцій
Таліби взяли під свій контроль ще дві столиці провінцій Афганістану - Сарі-Пул та Саманган.
00:40
Кожні дві хвилини в Ірані від коронавірусу помирає одна людина
Кожні дві хвилини в Ірані від COVID-19 вмирає одна людина.
00:35
Тимановська продала свою медаль
Легкоатлетка Христина Тимановська, яку білоруська команда зняла з Олімпійських ігор в Токіо після того, як вона розкритикувала тренерів, виставила на аукціон медаль Європейських ігор 2019 року.
Реклама: