Мерзопакостники

79 просмотров
Среда, 07 ноября 2012, 10:19
Сергей Терехин
для УП

Замітка про вибори

Я довго підбирав влучне слово для назви. Хотілося чітко виразити моє ставлення до організаторів цих виборів. Але українська мова елегантна, отож прийшлось запозичити слово з іншої мови. Вийшло симпатично: "мерзопакосник" - мерзотник і дрібний пакосник в одній особі.

Дивіться, це мій четвертий похід на мажоритарку. Але ніколи не було стільки бруду та фальсифікацій, як зараз. Хочете мартиролог виборчої історії? Будь-ласка.

Серпень 2012 року

На етапі реєстрації мажоритарників в мене з'явилося 4 "клони". Один з них був моїм повним тезкою за ПІБ. Поспіль троє з них відмовилися від балотування. Залишився один: Андрій Терьохін з села Лисянка Черкаської області. На місці проживання відсутній. Передвиборну компанію не вів. Але більше 10 відсотків від мого загального результату він відтягнув та зайняв почесне 5 місце з числа 18 кандидатів.

Таке пояснюється як неуважністю виборців, які традиційно орієнтуються на прізвище, так і слабким освітленням кабінок для голосування, де старим людям важко розібрати ім'я депутата.

Отже, соціологи не праві, коли кажуть про низьку ефективність використання клонів.

Вересень 2012 року

На етапі формування складу дільничних комісій (таких було 86) про мене банально забули. Тому що окружна комісія "забула" вкинути жереб для призначення моїх представників до ДВК. Отже, жодного мого представника не було під час підрахунку голосів виборців.

Я подав до суду і виграв. ОВК, де більшість регіоналів і сателітів, подало апеляцію. Але апеляційний суд я також виграв. Після я звернувся до ЦВК з проханням розпустити ОВК.

Нажаль, окружна комісія не була розпущена, але до прокуратури було спрямоване її колегіальне звернення.

14 вересня 2012 року на з'їзді партії "Удар" Кличка було запропоновано зняти з балотування у Києві 8 представників Об'єднаної опозиції "Батьківщина" замість 3-х представників "Удару". Це мотивувалося результатами соцопитувань. Нажаль, такі соцопитування поспіль виявилися підложними.

15 вересня 2012 року відбувся з'їзд Об'єднаної опозиції, який не погодився з ультиматумом Кличка. У результаті, де проти кандидата від ОО "Батьківщина" залишився кандидат від "Удара" Кличка, всі без винятку "кличковські" депутати програли.

29 вересня 2012 року у мій день народження та моєї доньки до мого телефону передзвонили невідомі особи з погрозами щодо мого життя та членів моєї родини. Дзвінки були зафіксовані та відповідна заява була подана правоохоронним органам. Я дав свічення слідчому, але протягом місяця УБОП, який веде цю справу, до мене так і не звернулися.

Жовтень 2012 року

На етапі розміщення передвиборної агітації мені було відмовлено використовувати бігборди або інші способи розміщення політичної реклами - лайтбокси, розтяжки тощо, якщо там буде згадана Юлія Тимошенко. Крім того, працівникам комунальних служб було наказано зривати будь-які листівки, в яких є згадка про Сергія Терьохіна або Юлію Тимошенко.

Усі з 4 компаній, які володіють більшістю білбордів в Голосіївському районі, відмовилися розміщати таку політичну рекламу.

Муніципальні служби переважно займалися "зачисткою" агітації опозиційного кандидата, а не прибиранням сміття. Крім того, зафіксовано 5 випадків неправомірного арешту осіб, які поширювали передвиборну інформацію ОО Батьківщина та Терьохіна. З боку місцевої міліції – 2 рази, з боку підрозділу "Беркут", який підпорядковується МВС, - 3 рази. Лише після мого втручання такі особи були випущені. В інших випадках міліція була толерантною, якщо порівнювати з 2004 роком, напередодні Майдану.

Державна пошта відмовилася приймати до відправлення мої листи та газети. Отже, прийшлося користуватися приватною кур'єрською службою, яка на порядок дорожче від пошти.

Оренда критих місць була для мене заборонена, рівно як доступ до студентських гуртожитків. Усі зустрічі відбувалися на повітрі – не зважаючи на погоду. Єдиним виключенням стала зустріч в приміщенні одного з інститутів Національної Академії наук. Туди прийшли майже півтори сотні осіб.

У день після голосування на мобільний донці подзвонив чоловік і російською попросив передати батькові, щоби не смикався. Донька з температурою за 38 сказала: не смикайся. Дякую, моє сонечко, ми змінимо номер.

РЕЗУЛЬТАТИ

Найбільшим спотворенням результатів волевиявлення є подання фальшивих довідок про хворобу виборця.

Схема проста: від імені виборця подається заява, що він захворів та не може пересуватися. Така заява приймається комісією, та він викреслюється із загального бюлетеню. Далі три представника ДВК мають йти по адресам осіб, що захворіли.

Але стався скандал: люди приходять голосувати, а їм кажуть - не можете, бо хворі. Люди кажуть, що здорові, жодних заяв не писали, хочемо проголосувати. Їм кажуть – йдіть додому і чекайте урну.

Таких заяв на 211 окрузі було зафіксовано близько 3 400, саме стільки, що покриває розрив між Терьохіним і регіоналом Лисовим. Симптоматично, що штампи на медичних довідках вкрадені, а підпис нібито від лікаря – фіктивний.

Також спотворенням результатів вільного волевиявлення громадян став їхній банальний підкуп.

У мікрорайонах Теремки-1, Теремки-2, Деміївка та 40-річчя, першого листопада стався скандал. Спрацювало правило банальної української жаби. Один з кандидатів роздавав гроші. Але його "роздатчики" вирішили зекономити, даючи гроші не всім.

У результаті, одна бабка або студент 400 гривень отримав, а інші – ні. Коли це з'ясувалося, то бідні бабки прийшли під офіс кандидата. Стояли аж до ночі 1 листопада, вимагали сплату обіцяного хабара за відданий голос.

РЕЗЮМЕ

Я виграв вибори з невеликим відривом близько 4 000 голосів від регіонала Лисова. Але вважаю ці вибори нечесними, а владу бандитською, яка не поважає вибір своїх громадян.

Крім того, відсутність Тимошенко та Луценка у виборчому процесі ставить під сумнів легітимність самих таких виборів. У результаті регіонали, подібні Лисову, не можуть представляти Україну. Чесно, не можуть. "В натурє", як каже пришлий президент.

З повагою, Сергій Терьохін

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)