Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Страны "большой двадцатки" требуют положить конец кризису в еврозоне

Наталия Недилько _ Вторник, 19 июня 2012, 18:01
Версия для печати Комментарии 1

Країни "великої двадцятки" закликали держави єврозони докласти більше зусиль задля подолання боргової кризи. Однак політики з ЄС наголошують, що це не лише проблема європейців.

Провідні економічно розвинуті держави світу закликали країни єврозони докласти більше зусиль, спрямованих на боротьбу з борговою кризою. У проекті резолюції саміту "великої двадцятки" в мексиканському Лос-Кабосі, європейські держави обіцяють зробити все можливе, щоб навести лад у своїх фінансах. Насамперед заспокоїти фінансові ринки, повернути довіру, а також забезпечити економічне зростання.

Дводненний саміт почався з взаємних звинувачень. США, Китай, Індія та Південна Корея виявили занепокоєння, що боргова криза може розростися, перетворившись на загрозу світовій економіці. Натомість канцлер ФРН Анґела Меркель рішуче заперечила звинувачення на адресу європейців. Вона наголосила, що богова криза - це проблема не лише європейців. "Кожен континент має зробити свій внесок", - сказала канцлер Німеччични. Схожі слова пролунали і від президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу. "Ми не дозволимо нікому нас повчати", - заявив він. За його словами витоки теперішньої кризи треба шукати в США.

Тиск Вашингтона

Одну з найважливіших зустрічей з питань кризи євро у рамках саміту "великої двадцятки" було скасовано. Всупереч очікуванням, американський президент Барак Обама та європейські учасники саміту не зібралися на переговори у понеділок увечері, 19 червня. Про це повідомляє агентство dpa з посиланням на свої джерела у деяких делегаціях. За цими даними, потреби для такої розмови немає.

Від американських урядових кіл агентство дізналося, що вечеря тривала так довго, "що зустріч з представниками єврозони скасували". Натомість у президента США ще будуть можливості для подальших зустрічей у рамках саміту. Нині між США та ЄС точиться суперечка щодо правильного шляху подолання європейської боргової кризи. Вашингтон вже протягом місяців вимагає швидкого рішення, у крайньому разі навіть за допомогою мільярдних витрат. В ЄС, насампред у Німеччині, дистанціюються від поспішних рішень, які передбачають лише кредити.

Більше грошей для МВФ

Міжнародний валютний фонд одержить більше коштів для подолання глобальних криз, ніж очікувалося. Після одержання згоди на це від низки країн загалом відповідна сума зросла до 456 мільярдів американських доларів. Про це повідомили керівниця МВФ Кристін Лаґард у понеділок, 18 червня, у рамках саміту "великої двадцятки" у мексиканському Лос-Кабосі.

Восени сума обіцяних додаткових кредитів від членів МВФ становила 430 мільярдів євро. З них приблизно 150 мільярдів припадало на європейські країни. Внесок Німеччини, наприклад, становить 41,5 мільярда євро. Натомість США виступають проти збільшення коштів Міжнародного валютного фонду. За словами Лаґард, згоду надати додаткові фінанси надали ще 12 країн. Тобто загальна кількість держав, які надають "свіжі гроші" зросла до 37.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.
IP: 95.111.253.---
dobbrinnin _ 19.06.2012 19:05
Нашел на днях сайт http://z.te.ua/7097
Офигел, можно по фамилии найти любого вам нужного человека и узнать о нём все, что есть в соц. сетях, государственных архивах, информации от спецслужб.

АВТОРИЗАЦИЯ