Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Молдова может отказаться продлевать чрезвычайное положение из-за войны в Украине

Вторник, 28 ноября 2023, 12:47

Во власти Молдовы думают об отказе от постоянных продлений режима чрезвычайного положения, который впервые ввели после полномасштабного вторжения России в Украину.

Источник: Newsmaker, "Европейская правда", глава юридического комитета парламента Молдовы Олеся Стаматэ

Детали: По словам Стаматэ, 24 ноября правительство предложило в очередной раз продлить режим чрезвычайного положения только на один месяц, потому что в дальнейшем хочет отказаться от этой меры.

Реклама:

"Представник уряду, який презентував ініціативу на комітеті і пленарному засіданні парламенту, обгрунтував необхідність продовження надзвичайного стану лише на 30 днів тим, що це останній раз, якщо не трапиться чогось надзвичайного", – зазначила депутатка. 

Правовий режим надзвичайного стану діє у Молдові з 24 лютого 2022 року та багато разів продовжувався після наближення кінця терміну, на який запроваджувався.

Кишинів обгрунтовує це тим, що у поточній ситуації залишаються ризики для безпеки та енергетичної безпеки Молдови, а Росія залучена до спроб дестабілізувати ситуацію у Молдові.

ВИДЕО ДНЯ

Як відомо, протягом повномасштабної війни на території Молдови під час повітряних атак на Україну неодноразово падали уламки ракет, також російські ракети пролітали через повітряний простір Молдови. 

Також восени-взимку минулого року Молдова кілька разів разом з Україною відчула перебої з електропостачанням через удари РФ по енергетичній інфраструктурі.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама: