Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Британські підприємці застерігають проти ідеї виходу з ЄС

Богдан Цюпин _ Вівторок, 05 листопада 2013, 14:43
Версія для друку Коментарі 0

Лондон – Найпотужніша організація британських роботодавців попереджає політиків, що загравання з ідеєю виходу Британії з ЄС може зашкодити економіці цієї держави.

Застереження СВІ ("Конфедерації британської промисловості") пролунало на тлі палких дебатів щодо членства країни у Євросоюзі, які підштовхнули британського прем’єра Дейвіда Камерона до обіцянки провести 2017 року референдум про можливий вихід із ЄС.

Промисловці згодні, що Євросоюз треба покращувати, але, за даними СВІ, навіть у теперішньому вигляді членство в ЄС дає Британії 62-78 мільярдів фунтів щорічно ($98-124).

Голос промисловців у цих дебатах дуже авторитетний, бо саме економічна доцільність є головним аргументом. Якщо поглянути на результати опитування британців про членство в ЄС, які подає міжнародна дослідницька компанія YouGov, можна помітити, наскільки мінливою є думка щодо перебування в ЄС.

Восени минулого року 51% опитаних висловився за припинення членства в ЄС, але на початку цього року відсоток прихильників виходу Британії зі спільноти зменшився до 34%.

Хоча, згідно з тими даними, більшість тепер за членство в ЄС, британський прем’єр змушений визнати, що рівень підтримки надто малий.

Референдум 2017

"Підтримка нашого членства в ЄС тримається на ниточці. Тепер ми пропонуємо людям справжній вибір. Замість того, щоб просто залишати справи як є, або повністю виходити, ми пропонуємо те, що, на мою думку, хочуть більше британців і що хоче бізнес – це здобути кращі умови для Британії, реформувати цю організацію, якій реформування дуже потрібне, а тоді винести на референдум запитання: залишатися в ЄС або припинити членство.

Я вважаю, що за цих умов нам буде набагато легше довести вигідність Європи", – кажеДейвід Камерон, який вже пообіцяв, що такий референдум буде 2017 року.

Але для того, щоб виконати цю обіцянку, Консервативна партія на чолі з Камероном ще має перемогти на наступних парламентських виборах.

Також до того часу британський уряд планує домогтися змін у Брюсселі, які зробили б Європейський Союз ще більш привабливим та ефективним.

Промисловці однозначно за ЄС

Тепер потужним голосом на користь членства Британії в ЄС стала "Конфедерація британської промисловості", яка об’єднує сотні британських компаній.

Конфедерація заявила, що альтернативи членству в ЄС Британія просто не має, а генеральний директор організації Джон Крідланд застеріг політиків від загравання з ідеєю ізоляціонізму.

"Треба йти до Брюсселя, Берліна й Парижа і казати: що добре для вашого бізнесу, добре і для нашого. Що добре для ваших працівників добре і для наших. Нумо разом шукати способу підвищення конкурентоспроможності Європи, пам’ятаючи, що всі ми робимо одну справу. Ми всі хочемо успішного економічного зростання у цій щораз тісніше пов’язаній глобальній економіці", – сказав Джон Крідланд, наголошуючи на тому, що окремо не може функціонувати економіка жодної країни світу.

Промисловці також докоряють британським політикам за популізм у питанні імміграції і заявляють, що розмови про "навалу іммігрантів" невиправдані й шкідливі.

Британський бізнес зацікавлений у тому, щоб країна була якомога більш відкрита для торгівлі, а також для інвестицій та кваліфікованої робочої сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте