Горбулін з Піховшеком вірять лише Кучмі

Субота, 9 лютого 2002, 17:50
Виборчий блок "Демократична партія України – партія "Демократичний союз" вважає нелегітимним паралельний підрахунок голосів, який має намір провести об'єднання "За чесні вибори".

"Заява про організацію альтернативного або паралельного підрахунку голосів означає ні що інше, як відмову діяти згідно з чинним законодавством. Це законодавство зробило політичні партії реальними співорганізаторами виборчого процесу - від ухвалення відповідних правових актів до організації виборчих комісій, спостереження за їхньою роботою і організацією та проведенням підрахунку голосів", - ідеться у заяві координаційної ради блоку, вивішеній на сайті "Демсоюзу".

Згідно із законодавством, "тільки Центральна Виборча Комісія має виняткове право оголошувати результати виборів", - повідомляє блок "Демпартії та "Демократичного союзу".

"Альтернативні" вибори із ще одним підрахунком голосів потребують наявності якоїсь іншої України, ніж та, громадянами якої є всі ми. В іншому випадку, організацію паралельних чи альтернативних виборів або підрахунків голосів в одній державі можна розглядати, по-перше, як декларацію про вихід із законодавчого поля країни, а по-друге, як приховані за красивою фразою наміри фальсифікувати результати волевиявлення виборців", - заявив блок Горбуліна.

Об'єднання "За чесні вибори" створили блоки "Наша Україна", "Блок Юлії Тимошенко", блок "Єдність", Комуністична партія, Соціалістична партія та "Яблуко". Тобто сили, "дуже різні за методами діяльності та ставленням до влади, відмінні за своїми ідеологічними принципами і відсутністю таких", як говориться у заяві блоку "Демпартії та "Демократичного союзу".

Перша п'ятірка блоку ДемПУ-ДС виглядає так: Володимир Горбулін, Богдан Шиба, Іван Білас, В'ячеслав Піховшек, Володимир Севернюк.

Від УП. Олександр Волков, колишній лідер "Демсоюзу" та кандидат від блоку на одному з мажоритарних округів Чернігівщини, є засновником легендарного фонду "Соціальний захист", який взяв вирішальну участь у проведенні і підрахунку голосів на всеукраїнському референдумі 2000 року.