Устинова сховала документи внаслідок... нервового зриву

Вівторок, 5 березня 2002, 12:51
Прокуратура Криму порушила кримінальну справу стосовно Антоніни Устинової, яка викрала документи з Виборчкому Криму, за ознаками злочину за статтею 356 (самоуправство) Карного Кодекса України.

У відповідь на це сама Устинова у вівторок провела прес-конференцію, на якій просила захистити її як жінку і малолітню бранку. "Ось я тут перед вами стою, малолітній злочинець, малолітній в'язень, і партизанська дочка. Ось ключі і документи всі тут, якщо ви вважаєте, що я вчинила неправильно, то прошу захистити мене і мою честь".

Устинова пояснила, чому вона вдалася до таких дій. За її словами останнім часом "у Виборчкомі відбувалися події, які я (Устинова - УП) розцінюю як злочинну діяльність". Вона мала на увазі, передовсім те, що кабінет, де зберігався сейф з документами, не був опечатаний головою Виборчкому Іваном Поляковим.

У ніч свого вчинку Устинова "раптом зрозуміла, що може відбутися злочин, тому що цінні документи наражаються на небезпеку, може трапитися непоправне, аж до того, що вони можуть бути знищені.

Устинова зізналася, що "сама особисто перенесла документи" у кабінет Ради Ветеранів, і там склала їх в сейф, і опечатала, при цьому, вона не приховує, що це були "наслідки нервового зриву", який вона пояснює так: "Я вирішила, що документи Виборчкому, це як прапор полку, і якщо цей прапор у полку є, значить і полк є, значить, документи і треба зберегти".

Надавши ключі, Устинова повідомила, що передасть документи у присутності преси і громадськості.

Українська правда, Крим