Тимошенко веде людей захищати суддів від Медведчука, а також сірої і рудої мишей

Неділя, 28 листопада 2004, 23:03
Комітет національного порятунку, очолюваний Віктором Ющенком, закликає пікетувати Верховний Суд і Верховну Раду у понеділок.

Як повідомила на мітингу Юлія Тимошенко, опозиція вимагатиме провести у понеділок ще одне позачергове засідання Верховної Ради, яка має початися о 16 годині.

"Ми хочемо звернутися до Верховної Ради з вимогою проголосувати за висловлення недовіри уряду і відставку Януковича", - сказала Тимошенко.

Вона пояснила, що у парламенті утворилася нова більшість, і це підтверджує голосування постанови про невизнання перемоги Януковича на виборах президента.

"Ми почнемо формувати коаліційний уряд народної довіри", - додала Тимошенко.

Також у понеділок планують внести постанову про звільнення генпрокурора Васильєва "за абсолютно злочинну діяльність, яку він веде на посаді".

Тимошенко повідомила, що об 11 годині має початися пікет Верховного суду – "він мусить скасувати рішення ЦВК і зобов’язати не рахувати голоси на дільницях, де були зафіксовані фальсифікації".

"Ми підемо не для тиску на суд, це категорично заперечується законом і Конституцією. Ми підемо, щоб захистити суддів від тиску влади, від впливів Кучми, Януковича і Медведчука", - сказала Тимошенко.

За її словами, суддям погрожують "розправою над дітьми, порушенням кримінальних справ, пропонують від 3 до 5 мільйонів".

"Але судді мають абсолютно чітку позицію діяти на стороні Конституції", - сказала Тимошенко.

"Наше єдине гасло: "Судді – з народом!", - додала Тимошенко.

Вона також повідомила, що наступним кроком опозиції є блокування автомагістралей з ранку вівторка: "Звертаємося до всіх водіїв: будуть пропускатися швидка, пожежна, транспорт, який буде завозити продукти, а також приватний транспорт".

"Якщо до вівторка не буде заходів для легітимізації Ющенка і його приведення до влади – чи готові ви до блокування?!", - запитала Тимошенко на мітингу. "Так!", - відповіли люди.

"Ніхто не відступиться, поки Ющенко не займе місце в адміністрації президента!", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що ведуться "поглиблені переговори з усіма силовими структурами, щоб схилити терези на нашу користь".

На завершення свого виступу Тимошенко згадала, що Янукович назвав Ющенка "котом Леопольдом".

"Янукович не тільки не вчився у школі, не служив у армії, і книжок не читав. Він навіть дитячих мультяшек не бачив. Адже кіт Леопольд завжди казав: "Давайте жити дружно!" І він завжди воював з двома мишами. Одна миша була велика і сіра, а інша дрібненька і руда", - сказала Тимошенко і засміялася.

"Українська Правда"