Не чекаючи перемоги Януковича, донецькі приватизують Крим

Вівторок, 9 листопада 2004, 16:22
Парламент Криму на позачерговому пленарному засіданні у вівторок дозволив Всеукраїнському благодійному фонду "Професіонал" приватизувати шляхом викупу міжнародний молодіжний центр "Гурзуфський", розташований у селищі Гурзуф.

За таке рішення проголосували 74 депутати при 10-ти "проти". Усього в кримському парламенті 100 депутатів.

Це рішення Верховна рада автономії ухвалила у відповідь на лист глави правління фонду "Професіонал", народного депутата Геннадія Самофалова (фракція "Регіони України") на ім'я кримського спікера Бориса Дейча.

Автор листа просив вирішити питання щодо приватизації шляхом викупу молодіжного центра "Гурзуфський" благодійним фондом "Професіонал", що, як відзначалося в документі, здійснює довгострокові благодійні програми по наданню допомоги дитятам-сиротам і людям літнього віку.

Центр "Гурзуфський" раніше входив у бюро молодіжного туризму "Супутник".

Проти ухвалення рішення про приватизацію шляхом викупу виступали комуністи й депутати, які представляють проросійські організації. Вони вимагали провести приватизацію даного оздоровчого центру на конкурсі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, фонд "Професіонал" був створений при Державній податковій адміністрації за часів керівництва ДПАУ Миколою Азаровим. Фонд займався реалізацією конфіскату.

Глава фонду депутат Самофалов очолює також Антикорупційний форум України, про діяльність якого у центральній пресі мінімум інформації.