Ющенко привітав Майдан з перемогою і танцював реп

П'ятниця, 3 грудня 2004, 21:15
Віктор Ющенко привітав народ з перемогою, почавши виступ словами "Слава Україні", "слава кожному з вас!"

Звертаючись до людей, які зібралися в п’ятницю на Майдані незалежності, він нагадав, що "десятки разів починав мітинги з однієї репліки. До кожного з вас стукає доля і питає, яку долю ви хочете: залишити режим Кучми, Януковича, Медведчука чи вільну країну"

"Віднині Україна є демократичною державою, я хочу вітати вільних громадян цієї держави! Я пригадую, що ми казали 21 листопада ми бачитимемо іншу країну з іншими людьми, ми довели, що ми нація, нація, яка хоче робити вибір, робить вибір і головне може його захистити. Ви є істинні герої!", - - сказав Ющенко.

"Ми за ці 12 днів пройшли великі іспити. Ми могли пізнати краще своїх друзів, ми могли побачити тих людей, з якими не йдуть у розвідку, побачити тих, які здають, здають інтереси нації, інтереси народу", - сказав Ющенко.

"Вся громада, чи стоїть вона на Майдані, чи в Києві, чи в Сумах, сьогодні по праву може сказати, що в Україну повертається справедливість і вона повертається завдяки вам", - зазначив він.

Він пообіцяв вручити посвідчення кожному з учасників українського опору. "За те, що вин е лежали на ліжку, не дивилися порграми спорту, а ви стояли на майдані. Це був центр подій, які привели Україну до демократичної держави ", - сказав Ющенко.

"Подивіться, що ви зробили за 12 днів : пішов у відставку голова Нацбанку – туди йому дорогу, у парламент розпадається як колос на глиняних ногах парламентська більшість, окремим загонами з пропрезидентської більшості ідуть депутати і скоро ми станемо свідками демократичного парламенту", - зазначив він.

Окрім того він назвав серед перемог народу недовіру ЦВК - "фальшивоменчика, який плюндрував не одні вибори" і те, що "пішов уряд і канув у Лєту уряд Янукович"

"Під тиском української громади 27 листопада парламент прийняв своєчасне рішення про пере голосування. Проходить декілька днів і Верховний Суд поставив велику крапку. Ми перемогли!...І це робота цього майдану", - наголосив Ющенко.

"Я переконаний, що завтра ми поставимо не одну тисячі свічок за благословення України. Щоб українська доля була щаслива. Ми завтрашній вечір проведемо зі священниками", - додав він.

Ющенко зазначив, що багато іноземців були здивовані рівнем дисципліни усіх маніфестантів, толерантною та теплою атмосферою, яка панувала всі 12 днів протистояння на Майдані Незалежності.

"За 12 днів ми пройшли елегантно, красиво всі ті іспити, які могли впасти на наші плечі", - зазначив лідер опозиції.

Ющенко сказав, що йому по-людськи надзвичайно тепло, що люди на Майдані навіть одружуються і висловив думку, що пройде 9 місяців і "будуть народжуватися діти, при чому необов'язково на Майдані, і це будуть подарунки до того свята, яке ми відчуваємо".

"Я особисто аплодую кожному з вас за вашу унікальність, за вашу мудрість, за вашу терплячість. Я вас вітаю за святом! Слава кожному з вас! Слава Україні і слава Господу Богу!", - наголосив Ющенко.

Водночас він наголосив, що це не кінець "ми будемо на Майдані і обов’язково тверезі". "Ми не відходимо від трьох рішень, і поки не будуть досягнуті не підемо звідси", - наголосив він.

Серед таких вимог: відставка уряду Януковича і відставка ЦВК.

"У нас починається важка робота по формуванні уряду і хочемо бачити мільйони людей, попереду велика робота і успіхи", - сказав він.

Після виступу Ющенка учасники мітингу виконали пісню. Після цього Ющенко і його команда танцювали на сцені. Ющенко обійняв дружину за плечі і рухався в такт реперської пісні "разом нас багато". Депутати Заєць і Яворівський танцювали, підхопивши один одного під руки. Анатолій Кінах емоційно рухав руками, а середня донька Ющенка постійно притискалася до батька.

Українська правда