Ющенківці не дадуть зірвати вибори

Четвер, 9 грудня 2004, 15:39
Центральний виборчий штаб Віктора Ющенка не виключає того, що влада намагатиметься зірвати вибори президента в окремих округах.

Про це заявив у четвер на прес-конференції керівник виборчої кампанії Ющенка та керівник виборчого штабу коаліції "Сила народу" Олександр Зінченко.

Він повідомив, що штаб повністю поновив свою роботу.

За словами Зінченка, це рішення було прийняте у четвер на засіданні Центрального штабу.

В той же час, зазначив він, Комітет національного порятунку продовжуватиме свою роботу "як орган громадського контролю за владою".

Зінченко зазначив, що ознаками нинішнього етапу кампанії є її короткий термін – і при цьому повномасштабність. "Ющенко буде продовжувати кампанію у всіх без винятку регіонах", - сказав він.

Правда, при цьому керівник кампанії додав, що тепер кандидат у президенти не буде "колесити" всією Україною.

Керівник кампанії повідомив, що зараз "внесено зміни в роботу чотирьох обласних штабів", в яких будуть працювати народні депутати і "відомі особистості", які довели свою ефективність.

Також Зінченко сказав, що штаб Ющенка "скористався структурами як Олександра Мороза, так і Анатолія Кінаха".

Що стосується змін в образі самого Ющенка, то, за висловом Зінченка, досі лідер "Нашої України" виступав більшою мірою в образі оратора на мітингах.

"Ющенко третього туру – це людина, яка запропонує своє бачення, своє розуміння майбутньої України, успішної України", - підкреслив Зінченко.

До очікуваних "підводних каменів" виборів Зінченко зарахував можливу спробу зірвати їх в кількох округах. Спрогнозувавши також судові позови опонентів, керівник кампанії Ющенка зізнався, що "десь 40% часу на засіданні штабу було приділено правовому захисту результатів виборів".

Також, за словами Зінченка, штаб Ющенка буде "в повній мірі повторювати проект паралельного підрахунку голосів".

Залишене на Майдані Незалежності наметове містечко, за його словами, крім символу "нової України", виконуватиме ще агітаційну функцію – там проводитиметься запис прихильників Ющенка, які мають намір допомогти на виборах.

"Українська правда"