Піскун особисто хоче забрати медичну карту Ющенка

Вівторок, 8 лютого 2005, 13:04
Генеральний прокурор України Святослав Піскун, який вилетів в Австрію в понеділок, щоб скласти звіт про отруєння президента Віктора Ющенка, намагається отримати його медичну карту.

Про це пише німецька газета "Standard", переклад якої наводить Інопреса.

За інформацією газети, прокуратуру потрібна медична карта Ющенка, який лікувався у віденській клініці "Рудольфінерхаус" у вересні 2004 року.

За інформацією газети, "віденська клініка дотепер посилалася на медичну таємницю й не видавала історію хвороби Ющенка". "Тепер Піскун намагається домогтися видачі цього документа в австрійських органах правосуддя. За допомогою особистого візиту це, можливо, буде швидше, ніж за допомогою клопотань про надання правової допомоги", - пише видання.

Як йдеться в газеті, лікар Ющенка Микола Корпан з "Рудольфінерхаус" заявив в інтерв'ю: "У середу ми зустрічаємося з генеральним прокурором Піскуном. Про що конкретно буде йти мова, я не знаю".

У свою чергу призначений у п'ятницю новий голова СБУ Олександр Турчинов вже незабаром після вступу на посаду обіцяв повністю розслідувати отруєння Ющенка.

Також новий міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко у вихідні повідомив, що є реальна можливість розслідувати справу. "Оскільки тепер відомо, хто перевіз отруту через кордон, який депутат супроводжував це транспортування, який чиновник прийняв його, і хто підмішав його в їжу", - говорить Луценко.

Читайте також:

Піскун поїхав вивчати отруєння Ющенка в Австрію

Луценко допоможе Білоконю лікуватися в Москві й забере в міліції танки

Керівник МВС знає, який депутат супроводжував отруту для Ющенка

Піскун не заводив справи на Медведчука, Левенця й Клюєва. Він шукає отруту Ющенка

Ющенка могли отруїти 50-тьма способами