Кірпа відправив 300 мільйонів для "Артеку" на Гібралтар

Вівторок, 5 квітня 2005, 10:56
Міністерство внутрішніх справ України виявило факти нецільового використання державних коштів на загальну суму 350 млн. грн. відомствами, підпорядкованими Міністерству транспорту і зв'язку України.

Як повідомили УНІАН у Департаменті зв'язків з громадськістю МВС України, зокрема, встановлено, що упродовж 2004 року Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") перерахувала благодійному фонду Реконструкції Міжнародного Молодіжного Центру (ММЦ) "Артек" грошові кошти в сумі близько 300 млн. грн.

Однак насправді ніякої допомоги із начебто виділених коштів згаданий фонд не отримував – частину грошей було переказано офшорній компанії у Гібралтарі, яка є засновником фонду. За даними МВС, до діяльності згаданого фонду причетний один з народних депутатів України.

Окрім цього, оперативниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю встановлено, що упродовж 2004 року посадові особи Державної служби автомобільних доріг ("Укравтодор") та відкрите акціонерне товариство "ДАК "Автомобільні дороги України" зобов'язали керівників дочірніх підприємств оплатити одній з авіакомпаній України аерофотозйомки.

З різних регіонів держави було перераховано грошові кошти на загальну суму 50 млн. грн. Перевіркою встановлено, що зазначеної авіакомпанії не існує, а кошти згаданих підприємств було переведено у готівку й направлено на фінансування виборчої кампанії.

УНІАН

Читайте також:

7 кримінальних справ для відомства Бакая. Кучма не хотів віддати дачу Ющенку