Литвин збере депутатів і поговорить про вибори

Середа, 1 лютого 2006, 15:59

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин ініціює проведення зустрічі лідерів всіх партій і блоків для обговорення ходу виборчої кампанії в Україні.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, Литвин пропонує провести зустріч у стінах Верховної Ради і спільно з лідерами блоків і партій "винайти відповідь на запитання, з чим йти на вибори, яку країну будуємо, а також, як забезпечити вільне волевиявлення людей”.

“Оскільки ми все одно живемо виборами, то добре було б, якби політики вибудовували виборчі дії не на боротьбі одного проти одного, а на змаганні, хто запропонує кращу, реалістичнішу програму, запропонує точніші шляхи вирішення питань державної ваги – дальшого розвитку країни”, - наголосив Литвин, виступаючи у Хмельницькій облраді.

Торкаючись зовнішньополітичних питань, Литвин зазначив, що, на жаль, “нині стосунки з Росією стають стабільно напруженими”.

На його переконання, “Україні не треба шукати, до кого прихилитись, а треба вибудовувати дружні і прагматичні стосунки зі всіма партнерами, виходячи з національних інтересів держави”.

“Наше завдання на рівні регіонів і на рівні центральної влади - утримати ситуацію і не допустити, щоб у зв’язку з виборами країна знову потрапила у черговий перехідний період”, - підкреслив голова Верховної Ради.

Подолання кризи управління Литвин пов’язує із необхідністю запровадження системної кадрової політики, а не “політики огульного зведення рахунків або всепрощення”.

“Вкрай важливо, щоб збереглася в політичному плані прогнозована країна”, - наголосив Литвин.

Українська правда