Луганщину віддадуть "донецьким"

Середа, 9 серпня 2006, 11:22

Губернатором Луганської області до кінця тижня може стати член Партії регіонів Валерій Пахніц.

Про це газеті "Дело" повідомив член Компартії Спиридон Кілінкаров.

"Тепер, за сформованого уряду, процес призначення голови адміністрації прискориться. Раніше президенту були подані 15 кандидатур на посаду губернатора Луганської області, однак усі вони були не прийняті президентом. Зараз обговорюється кандидатура Валерія Пахніца", — відзначив Кілінкаров.

Він підкреслив, що зараз уже не обговорюються компромісні кандидатури від інших політичних сил, які були висунуті тоді, коли Віктор Ющенко не погоджувався призначати на цю посаду "регіонала".

Депутат Партії регіонів Володимир Іванов також заявив, що область очолить "регіонал". При цьому він спростував чутки, що губернатором Луганщини стане він сам.

За його словами, на даний момент Віктор Янукович особисто проводить співбесіди з усіма кандидатами на посаду губернатора області.

"Не будемо квапити події. Ви знаєте, що реальний кандидат, яким був Юрій Бойко, одержав високу посаду в новому уряді, і щасливий. Серед сьогоднішніх кандидатур є і Пахніц, і наприклад Олександр Антипов, але поки не ухвалене рішення, поспішати з оголошеннями не буду", - сказав він.

У свою чергу Пахніц заявив про те, що поки не знає про розгляд прем'єр-міністром його кандидатури на посаду губернатора області.

"Зі мною предметно ще ніхто не говорив, але в списку запасних кандидатур я стою вже близько восьми років. Переді мною ще 15 осіб, тому говорити про мою кандидатуру ще рано", — відзначив Пахніц.

За словами одного з депутатів Луганської облради, Пахніца буде призначено губернатором, "якщо на цій посаді буде потрібна людина без особливих амбіцій, здатна змиритися з тим, що він лише технічний виконавець волі реальних керівників Луганщини, якими де-факто залишаються нардепи Віктор Тихонов і Олександр Єфремов".

Зараз Пахніц є начальником управління економічного і фінансового моніторингу Луганської облради. Раніше він був головою Мєловської, а пізніше Старобєльської районних держадміністрацій.

Пахніц також є депутатом Луганської облради.