Ющенку не подобається "переписка" з Януковичем і тон їхніх відносин

Четвер, 9 листопада 2006, 12:45

Президент Віктор Ющенко критикує Кабінет міністрів Віктора Януковича за підготовку проекту Державного бюджету на 2007 рік.

Про це Ющенко сказав журналістам у четвер, повідомляють Українські новини.

"Безумовно, тестовим питанням стане бюджет на 2007 рік. Я хотів би підкреслити: мені не подобається проект національного бюджету, я сподіваюся, що це буде виправлено, мені не подобається концентрація коштів і механізми їхнього перерозподілу за окремими напрямками, починаючи від будівництва й закінчуючи регіональними субсидіями," - сказав Ющенко.

Він застеріг від ручного управління коштами бюджету.

Ющенко також сказав, що неприпустимо знижувати в бюджеті соціальні стандарти.

"Будь-яка спроба мінімізувати нинішню соціальну політику не знайде розуміння в президента, хоча такі тенденції є, і я переконаний - це не проблема коштів, це проблема філософії нової політики", - сказав Ющенко.

Президент також висловив зауваження до існуючого тону відносин між секретаріатом Кабміну і його секретаріатом.

"Мені не подобається та переписка, та тональність, що існує між двома секретаріатами. Я про це Віктору Федоровичу говорив, це не робить честі ні президентові, ні прем'єрові, коли апарати допускають такий стиль відносин, але хочу підкреслити - цей стиль не йде від президента", - сказав Ющенко.

Він також висловив зауваження до Кабміну щодо слабких зусиль зі створення політичної стабільності.

"Уряд повинен більше приділяти увагу політичній консолідації суспільства. Той парад рішень, які ухвалені останнім часом у парламенті, у тому числі й щодо заслуховування звітів окремих міністрів, - це не додає авторитету українській владі, це формує непрогнозованість, нестабільність", - сказав Ющенко.

Він припустив, що труднощі в роботі уряду виникають внаслідок змін до Конституції, які перерозподілили повноваження між президентом, Кабміном і Верховною Радою.

Ющенко сказав, що ця ситуація повинна бути виправлена введенням нових принципів, які будуть регулювати відносини між цими органами влади.

Серед позитивних досягнень Кабміну Ющенко назвав зростання економічних показників.