Рада заборонила ще й Нацбанку давати Ющенку гроші

Вівторок, 3 квітня 2007, 13:57

Верховна Рада ухвалила постанову "Про деякі заходи щодо запобігання порушенням конституційного ладу та забезпечення невтручання НБУ в дії, які загрожують конституційному правопорядку".

"За" проголосувало 252 із 255 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

У постанові зазначено, що з метою забезпечення конституційного правопорядку і громадського спокою у державі тимчасово, до ухвалення рішення Конституційного Суду щодо указу президента України про розпуск парламенту, забороняється Національному банку України та його посадовим особам "у будь-який спосіб брати участь у забезпеченні фінансування заходів, передбачених цим указом".

Дана постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Як відомо, президент Віктор Ющенко 2 квітня підписав указ про припинення повноважень парламенту. Згідно з документом, позачергові вибори до ВР відбудуться 27 травня.

Верховна Рада того ж дня прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет міністрів уночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися лише парламенту. Цією ж постановою уряду заборонено виділяти кошти на дострокові вибори.

УНІАН