Балога рекомендує Януковичу зосередитися на виборах

Вівторок, 3 квітня 2007, 19:17
Президент не скасує свій указ про дострокове припинення повноважень цієї Верховної Ради, заявив глава секретаріату президента Віктор Балога за підсумками тривалої розмови Ющенка і Януковича.

"Керівник уряду як державний діяч не може не розуміти, що рішення глави держави остаточне і підлягає обов’язковому виконанню. Тому прем’єр-міністру слід дивитися у майбутнє і зосередитися на підготовці країни до виборів", – вважає Балога.

На його думку, практичні кроки Януковича вже цими днями покажуть суспільству, чи він стане в один ряд із порушниками Конституції, чи займе державницьку позицію і керуватиметься законом, а не політичною доцільністю або чужими емоціями.

"Співпраця президента і прем’єра у виборчому процесі, забезпечення сталого розвитку країни дасть позитивний сигнал як всередині України, так і зовнішньому світові. Безумовно, такий підхід лише додасть авторитету Януковича", – цитує Балогу прес-служба президента.

"І президент, і прем’єр-міністр єдині в необхідності гарантувати законний і мирний спосіб виходу з політичної кризи. Судячи зі слів, сказаних Януковичем на зустрічі з Ющенком, він добре розуміє і свою відповідальність за кінцевий підсумок нинішньої ситуації в державі", – відзначив глава секретаріату президента.

"Провідні політичні сили вже розпочали підготовку до виборів, що б там хто не говорив. Це стосується і Партії регіонів. Її лідеру Януковичу варто якнайшвидше скинути з себе тягар політичних зобов’язань із недавньої історії і відкрито увійти у виборчий процес. Іншого шляху немає", – підкреслив Балога.