Костенко "здав" Тимошенко, яка не хоче мегаблоку

Четвер, 5 квітня 2007, 21:06

Лідер УНП Юрій Костенко заявляє, що під час зустрічі президента Віктора Ющенка з лідерами демократичних сил у четвер за похід єдиним пропрезидентським блоком на вибори висловилися всі учасники, крім Юлії Тимошенко.

За його словами, позиція лідерки БЮТ не дозволила ухвалити остаточне рішення у четвер, і продовження консультацій заплановане на п’ятницю, повідомляє прес-служба УНП.

Костенко зазначив, що за результатами проведеного рейтингового голосування центрального проводу УНП, про що було поінформовано Ющенка під час зустрічі, за вихід на вибори у складі Блоку правих сил проголосувало 39 з 46 присутніх на засіданні.

За створення єдиного блоку демократичних сил, до якого б увійшли "правиця", БЮТ та "Наша Україна", - 35, за блок УНП з "Нашою Україною" та іншими пропрезидентськими партіями – 26, за можливість індивідуальної участі представників УНП у списку "Нашої України" - 2 особи.

У разі, якщо єдиний список сформувати буде неможливо, Костенко пропонує іти на вибори трьома пропрезидентськими блоками: соціал-демократичним (БЮТ), право-ліберальним (НСНУ, НДП, "Народна самооборона", НПУ) та правим (УНП, НРУ, "Собор", "Свобода", КУН та ін.).

На його переконання, це дозволить охопити увесь "помаранчевий" електорат "і не дасть пропасти жодному голосу".