У Тимошенко пропонують ізолювати Раду від народу

Четвер, 3 травня 2007, 21:21

Депутат від БЮТ Микола Сивульський вважає за необхідне припинити пряму телетрансляцію засідань Верховної Ради.

"Парламент зараз займається підбурюванням. Це потрібно припинити. На місці президента я б заблокував Верховну Раду", - запропонував він в інтерв'ю "Газеті 24", що буде опубліковано в п'ятницю.

У зв'язку із цим Сивульський нагадав про заклики депутата фракції Партії регіонів Василя Кисельова до суддів Конституційного суду Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного не підкорятися президентському указу про їхню відставку.

Відповідаючи на запитання, яким може бути силовий варіант, щоб Верховна Рада дійсно припинила роботу, депутат відповів: "Я заявив про це тільки у зв'язку з тим, що в тому випадку, якщо Верховна Рада буде й далі приймати рішення, що виходять за межі її компетенції, моя особиста думка - президент повинен припинити пряму телетрансляцію її засідань".

Крім цього, депутат висловив надію, що ситуація розв'яжеться без застосування сили. "У БЮТ це питання не обговорювалося, ми здали мандати, іде підготовка до виборів", - сказав він.

Сивульський також підкреслив: "Громадянської війни не буде, тому що народу не потрібна громадянська війна".

"Коаліція такими заявами (про загрозу громадянської війни) намагається залякувати президента. Але нічого в неї не вийде", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"